ВАШ дечко је преварио своју тадашњу девојку са вама. Украли сте га од ње, лако и чини се безболно. Можда сте срећни, али требало би да знате да је велика шанса да и сами једног дана по истом принципу будете остављени - каже вођа истраживања Џошуа Фостер, који је покушао да утврди да ли варалица увек вара.

Научници из Јужне Алабаме су спровели студију на узорку од 443 испитаника, постављајући им питања о степену верности и задовољства у вези. Анкета је показала да је оправдана сумња најизраженија тамо где се љубав догодила док је један од партнера био заузет, па је тадашњег партнера/партнерку оставио због новог/нове. Варалице су обично "повратници" на место злочина.

Особе које су превариле другу страну и упустиле се у нову везу окарактерисане су као проблематичне у верности и склоне да опет учине исто.

Тим научника из Јужне Алабаме је током истраживања открио да су веће варалице интровертне особе, а не оне које отворено кокетирају.

- Раније студије су наводиле на закључак да људи који су привлачни другима и увек имају љубавне понуде више варају, али сада смо установили да су за то више способни мање комуникативни типови - каже вођа истраживања.