Нема сумње да темперамент, карактер, судбина жене зависи, не само од њеног васпитања и преживљених животних тренутака. Рођење, у одређеном месецу, може доста испричати о жени:

Јануар

У овом месецу долазе на свет најстрпљивије и најиздржљивије жене. Често су оне обдарене цртама стоичког, мушког карактера. Оне се, сигурно, неће жалити и делити откровења. Радије ће саме, поносно и самостално, решавати све своје проблеме. Јануарске жене не воле све што се тиче чишћења и сређивања куће, али у кухињи и спремању јела – имају талента.

Фебруар

Фебруарске жене су упорне, тврдоглаве, осетљиве и могу бити осветољубиве. Имају поприлично сложен карактер. Код њих се дешавају нервни ломови, али у исто време, присутан је поприлично висок ниво самоконтроле. Оне се не боје потешкоћа, одлуке доносе експедитивно, не размишљајући дуго, Због журбе, нису увек тачне. Одлично манипулишу људима, и зато често имају добру каријеру.Веома воле децу.

Март

Мартовске жене – најосетљивије жене. Веома су осећајне и рањиве. Често показују тврдоглавост, што на крају, иде на њихову штету. Умеју да буду несигурне и често се сматрају несрећнима. Овим женама је, због њихове стидљивости, заиста тешко да дођу до успеха. Природа им је подарила крхкост и шарм, зато оне, тако често, привлаче мушкарце-заштитнике.

Април

Април је месец храбрих, упорних и мотивисаних жена. Савршеним додатком сматра се рационалност и практичност. Оне увек знају шта желе, зато полако, али сигурно постижу жељено. Ове жене никако не подносе нестабилност. Емоције и осецања су им увек на првом месту, иза ума.

Мај

У мају се рађају самосталне и захтевне, бескомпромисне и одлучне жене. Не опраштају лако, никоме, може лако доћи и до развода, мада ће, касније, неминовно жалити. То су тврдоглаве жене-лидери, зато је њима лакше заузети канцеларију шефа, него пронаћи мужа. За приоритет стављају све материјално.

Јун

Јунске жене су веома опрезне. Често су рањиве и несигурне, али при томе, толико су добре да никад неће бити осветољубиве. Не воле сукобе, имају добру интуицију, која им помаже избегавању конфликата. Поступају, према расположењу.

Јул

У овом месецу рађају се скромне и стидљиве жене. Често брину и стално се баве самоиспитивањем. Цео њихов живот је потчињен расположењу. Скромне и романтичне, у стању су дубоко осећати, али никад то не показују. Дом и породица су, за ове жене, најважнија животна ствар.

Август

Најпоносније и најнезависније жене су рађају у овом месецу. Оне су добре и племените, али веома жељне моћи.Воле бити у центру пажње, веома цене независност. Имају велику харизму, и упркос мноштву заинтересованих мушкараца, највише вреднују породичне односе. Врло су искрене и пристојне жене, зато су, често, подложне превари.

Септембар

Септембарске даме – емотивне и темпераментне. Од других жена разликују се разборитошћу и прорачунљивошћу. Изузетно су самољубиве и помало шкрте, зато се тешко одвајају од новца и враћају дугове. Воле бити у друштву, али увек траже сопствену корист. Веома су љубоморне, изузетно су педантне и знају веома добро да кувају.


Октобар

У октобру се рађају веома једноставне у комуникацији, одговорне и оштроумне жене. Умерено су практичне, али у исто време и великодушне. Одлуке доносе веома опрезно. Имају добру меморију. Веома су принципијелне, и не опраштају издају, мада увек покушавају сачувати породицу, у којој заузимају лидерску позицију. Одличне су домаћице.

Новембар

Прорачунљиве и себичне жене. Веома су јаке личности са високим нивоом интуиције. Њихови супружници ће морати прихватити чињеницу да се њихово мишљење неће често узимати у обзир. Чуварне су и економичне. Веома су страсне у љубави, сексуалне и темпераментне. Оне знају волети дубоко и јако.

Децембар

Децембарске жене су – емотивне жене са експлозивним карактером. Упорне и неустрашиве, независне и директне, оне ће постизати успех превазилазећи све препреке. Веома су комуникативне, романтичне, идеалистичне, добре су пријатељице. Не одликују се штедљивошћу и веома су темпераментне, тако да у породичном животу често имају потешкоће.(еспресо)