ВЕНЕРА, симбол љубави, лепоте, новца и уметности, наредна четири месеца, од 9. септембра ове године до 7. јануара 2019, "шетаће" се преко Шкорпије и Ваге, симбола еротике и партнерских односа. Једном годишње, ова планета борави око месец дана у осмом зодијачком знаку, али ове године ће се задржати четири пута дуже јер ће ићи ретроградним ходом. Привидни ход уназад слаби утицај сваке планете, па и Венере чија ће моћ од 5. октобра до 16. новембра, бити двоструко ослабљена, како због позиције у Шкорпији тако и због ретроградног хода. То ће се, пре свега, одразити на љубавни живот и финансије свих знакова, посебно Бикова, Вага и Риба.

Осим позиције Венере у знаку еротике, моћи и новца, важни су и аспекти које она образује са осталим транзитним планетама.

Чим уђе у Шкорпију, почетком недеље, Венера ће образовати хармоничне аспекте (секстиле) са Меркуром и Сатурном, а напете са Марсом (квадрат) и Ураном (опозиција).

Секстил између Венере у тајанственој Шкорпији и Меркура у аналитичној Девици погодује особама које се баве неким креативним занимањима, уметницима, писцима, сликарима, композиторима. Томе доприноси и утицај Нептуна из сензитивних Риба који ће до краја године подстицати инспирацију код уметника и надахнуће код научника. Код представника водених и земљаних знакова емоције ће бити веома наглашене, због чега ће многи од њих пожелети да уђу у паралелну или тајну везу.

Планета љубави, уметности, лепоте и новца Венера у секстилу са Сатурном, симболом успеха и амбиције, најављује нове шансе које ће најбоље умети да препознају земљани и водени знаци. Зато ће Биковима, Девицама, Јарчевима, Раковима, Шкорпијама и Рибама лакше поћи за руком да успоставе сарадњу са странцима, подигну кредит, покрену бизнис, купе или продају стан или пословни простор.

Квадрат који Венера образује са Марсом, симболом еротике и акције у Водолији, после 11. септембра, утиче на наш љубавни живот доносећи љубоморне сцене и расправе, углавном, због партнерове посесивности.

Такође, опозиција између Венере у Шкорпији и ретроградног Урана у Бику, доноси изненадна раздвајања од вољене особе, због више силе, најчешће путовања у иностранство или неочекиване раскиде. Овај аспект говори и о исто тако неочекиваној обнови везе са партнером, што највише могу да осете Бикови, Шкорпије и Водолије рођени у првој и трећој декади.


ХОРМОНИ НА УДАРУ


Ослабљена позиција Венере у Шкорпији, под неповољним утицајима Марса (симбола повреда) из Водолије и његовог владаоца ретроградног Урана у Бику, упозорава на могућност тегоба у вези са органима којима она управља: хормонима, јајницима, штитастом жлездом, грлом, крајницима, чулом укуса, дојкама. Ово се посебно односи на знаке у којима је утицај Венере наглашен, Бикове, Ваге и Рибе.