УМЕСТО да буде срећно удомљен и да ужива са својом породицом, једнооки Станко, пас мешанац из Ниша, сплетом несрећних околности завршио је крајем јануара на београдским улицама и нестао. Људи који брину о њему, многи волонтери и љубитељи животиња безуспешно га траже више од два месеца, а налазачу овог пса нуде и награду од чак 500 евра!

Станко је нестао 24. јанара из привременог дома у Светогорској улици, на општини Стари град. Како пише на Фејсбуку, где га оглашавају свакога дана, непажњом поштара капија у дворишту није лепо затворена, па је несрећни пас изашао и изгубио се. Станко је стар осам година, величине мање женке лабрадора. Можда изгледа као обичан црни пас средње величине, али га издваја то што нема једно око.

- Станко је добар пас, помало стидљив, добар са другим псима. Заслужио је да буде срећан и вољен и желимо да га што пре нађемо, зато и нудимо награду налазачу од 500 евра – поручују људи који га траже.

Прошла су пуна два месеца од нестанка, Станко сада може да буде у било ком делу Београда. А волонтери и љубитељи животиња који траже изгубљеног пса опет су у акцији лепљења плаката. И свако ко жели може да се придружи и да помогне око лепљења слика по целом граду.

Иначе Станко је последњи пут примећен дана када хе нестао, у Улици 27. марта, након чега се упутио у правцу Џорџа Вашингтона. На видео снимку објављеном на Фејсбуку, може се приметити да је мешанац уплашен, да тражи своје људе. Стога се суграђани моле уколико су у могућности да помогну да се Станко врати у свој дом.

Уколико имате нове информације, контактирајте страницу на Фејсбуку -Тражи се једнооки Станко.