Стресу смо изложени где год се окренемо, а, чини се, на послу највише. Да бисмо га, као и нервозу, свели на минимум, довољно је да свој радни простор оплеменимо биљкама. Оне не само да ће својим изгледом учинити да простор лепше изгледа, већ ће нам неке од њих донети и срећу. Питате се како? Знано је да биљке прочишћавају ваздух, а доказано је да поједине могу да смање негативне вибрације, емитују позитивне и помогну нам да останемо прибрани у стресним ситуацијама. Ево неких од њих:

JADE PLANT – CRASSULA OVATA

Према фенг шуију, биљке са заобљеним лишћем доносе богатство и успех, а ова, још знана и као "биљка новца", јапанска је садница која по веровању помаже финансијском успеху и просперитету.

LUCKY BAMBOO – СРЕЋНИ БАМБУС

Иако се овако зове, ова биљка уопште није бамбус, већ је из породице драцена. Верује се да доноси велико богатство, здравље и мир у сваком простору, па и у канцеларији. Одржава се лако, а повремено захтева мало орезивања.

PEACE LILIES – SPATIFILUM - ЉИЉАН МИРА

Изгледа егзотично а потребно му је веома мало пажње. Знан је као освеживач ваздуха, симбол позитивности и добре воље, а његови чврсти цветови, присутни током дужег времена, одлично се уклапају у сваку канцеларију.

СРЕЋНИ БАМБУС,CRASSULA OVATA

DRAGON TREE – ЗМАЈЕВО ДРВО

Доноси срећу на радном месту, уклања токсине из ваздуха, а занимљиво је да уопште не морате да га заливате. Довољно је да га орошавате или пребришете с времена на време влажном крпом. Његовој популарности доприноси и то што не захтева директно излагање сунчевој светлости.

ЗМАЈЕВО ДРВО, ЉИЉАН МИРА

ENGLISH IVY – ЕНГЛЕСКИ БРШЉАН

Најефикаснији је природни чистач ваздуха, а може да одстрани и најтеже загађиваче, па је одличан избор за канцеларије у којима је смањен или не постоји довод свежег ваздуха. Одлично "упија" дувански дим.