ИЗБАЦИВАЊЕМ милион ситница можете да направите ред у кухињи и истовремено спречите ризик од тога да покварите стомак.

Кувари аматери који воле да испробавају различите укусе вероватно су до сада прикупили мноштво зачина, али многи од њих више нису за употребу јер су одавно отворени, па су изгубили укус и неће дати јелу арому коју очекујете. Већина сушених зачина има рок од три године. Неки, ипак, "изветре" брже, па ваља тестирати укус већ након године. И зато, купујте мале количине, не претрпавајте кухињу зачинима.

Када купујете лешник, бадем, орахе, не заборавите да имају рок трајања од неколико месеци ако их не чувате на собној температури и годину дана у замрзивачу. У супротном, орашасти плодови ће се покварити или ће барем изгубити на свежини и неће бити тако укусни као свежи.

Очистите замрзивач. Храна губи на укусу и квалитету ако предуго стоји. Стручњаци препоручују четири до 12 месеци за говедину, пилетину и свињетину, а за већину спремљених јела рок је месец до пола године.