СВАКА домаћица је има у кући, а да ни не зна за шта би све могла да јој послужи. Алуминијумска фолија није само "чувар" топлоте и свежине јела, него има далеко ширу примену. Да ли сте знали да уз њену помоћ можете да савршено очистите сребро? Убаците комадић фолије у тигањ, сипајте мало хладне воде и две кашичице соли, па ставите накит или есцајг који желите да очистите. Оставите да одстоји три-четири минута, а затим предмете исперите и обришите сувом крпом.

Ако сте схватили да сте остали без жичаног сунђера за рибање загорелих остатака са дна шерпе, само згужвајте комад алуминијумске фолије и замениће вам потребно "оруђе".

Уколико су вам маказе постале тупе, не морате да купујете нове. Пресавијте комад фолије неколико пута и исеците га маказама неколико пута. Видећете да су оштре као да сте их тек купили.

Стврднути смеђи шећер можете да вратите у "песковито" стање тако што ћете га завити у фолију и пећи пет минута у загрејаној рерни, на 150 степени.

Да би ваши стари радијатори боље грејали, залепите парче дебље алуминијумске фолије на картон, који ћете ставити између зида и грејног тела. Водите рачуна да је страна са фолијом окренута ка радијатору.