За многе је најважнија просторија у стану уједно и она чије је реновирање најскупље. Ако намеравате да ускоро промените изглед купатила, прочитајте шта стручњаци препоручују.

Срећом, овогодишњи трендови су усмерени ка мањем купатилу, па су се декоратери потрудили да покажу да и оно може да буде не само практично, већ и луксузно. Да би се ова два елемента задовољила, сваки центиметар простора мора бити промишљено искоришћен.

Плутајући лавабои чине да простор изгледа чистије, мада има мање простора за одлагање. Зато стручњаци предлажу више полица уместо класичних ормарића, чиме се решава мањак простора за одлагање. Многи такође користе фиоке, јер у њих може да стане више ствари него на полице, а заузимају исто места. Светло је важно у целом стану, па и у купатилу. Битно је да долази из различитих извора - са зида, ормарића, плафона...

Кад је реч о бојама, златне славине и тушеви се враћају у моду. Дају луксуз и топлину, а осим тога одлично се слажу уз сиву боју, која је последњих година доминирала у купатилу. Неутрални тонови и даље ће бити популарни, бела, сива и браон дају елеганцију простору, док дашак зелене и плаве обезбеђују живост. Све више се на плочицама и ормарићима појављују тамнији тонови, мада стидљиво, јер се многи плаше мрачних боја у овој просторији. Ако се употребе погрешно, црна и нијансе сиве могу простор да учине суморним, па је препорука да се прво консултујете са стручњацима ако желите да испратите овај тренд.

На велика врата се враћа и када, а пун погодак су биљке, цвеће, зеленило. Плочице добијају другачији облик, као да су се декоратери уморили играјући се с разним шарама па су схватили да ту више нема шта да се ради и одлучили да усвоје другачију форму. Плочице у облику дијаманта и шестоугла не иду само на под, већ и на зид поред туша, па и на плафон.

Технолошка будућност: Тоалети, као и друге просторије у стану, све више се повезују са технологијом. Нисмо далеко од дана када ће готово свако домаћинство имати туш који памти омиљену температуру воде, ве-це шољу која греје даску и аутоматски се отвара и сапун који сам излази и дозира количину.