Мало купатило је за многе велика мана, али дизајнери га посматрају као изазов и тврде да се чуда могу направити и у "кутијама за шибице".

Генерално правило је да мало купатило не трпи тамне боје и да је најсигурније да играте на белу, беж и светлије тонове. Што више огледала у малом простору, боље. Ако нема места за ормариће, пробајте да испод лавабоа ставите велику кутију у коју ћете моћи да одлажете пешкире. Изнад лавабоа монтирајте тзв. плутајућу полицу на коју ћете моћи да распоредите ситнице које стално користите. Искористите ћошкове, па ту сместите лавабо и "обуците" га у тканину која ће ићи до плочица и сакрити неред.

Не блокирајте туш кабину завесама, гледајте да она буде интегрални део купатила, што ћете постићи стакленим вратима и плочицама које се "настављају" до краја зида. Ако баш не желите да се одрекнете каде, морате да уштедите на другом месту. Пошто вероватно нећете имати места и за ормариће, издубите зид изнад каде како бисте у тим коцкастим или правоугаоним удубљењима могли да одлажете ситнице. Или, ставите огледало изнад каде јер ће дати илузију већег простора.

Савет плус: Заобљене ивице ормарића су пун погодак јер ће вас мање болети кад налетите на њих што је у малим купатилима реална могућност.