ЗАВОДЉИВЕ, дуге и густе трепавице сан су сваке жене. Њихова чар је и у томе што наглашавају очи и дају лицу потпуно другачији израз. Уколико су се временом истањиле и изгубиле жељену форму, време је да поново заблистате и вратите заводљивост погледа којим ћете оборити с ногу сваког мушкарца.

Пре него што пређемо на конкретне савете, потребно је да знате да је дугогодишње шминкање и неправилно скидање шминке велики непријатељ ваших трепавица. Може довести до оштећења корена трепавица, временом постају слабије, па чак и опадају.

Основно правило је да пре одласка на спавање скинете маскару како бисте избегли поменуте нежељене последице, а неће вам се створити ни боре око очију. Али чините то нежно, никако грубо! Најбоље би било да маскару скинете посебним средством или уљем за негу дечје коже. После тога лагано оперите трепавице млаком водом. Затим на њих и око очију нанесите посебну крему за негу коже у том делу. Такође, избегавајте да трљате очи јер ће вам непотребно кидати трепавице, а може изазвати и инфекцију очију.

Шта учинити да трепавице брже расту и постану гушће? Пре свега, негујте их правилно. Постоје препарати који се могу купити, али многе можете и сами да направите. Имајте на уму да се трепавице регенеришу на четири до осам недеља, а већ после друге или треће недеље могу се видети први ефекти неге.

Једно од најефикаснијих решења је уз помоћ маслиновог уља. Нанесите га увече на трепавице и тако преспавајте, а ујутру се умијте. Зна се да је изузетно делотворно и рицинусово уље које се сматра основном терапијом у неговању трепавица а може се купити у свакој апотеци. На вама је само да направите серум од овог уља и испробате његове чудесне моћи. Покушајте, опоравиће их док трепнете.

Потребно је:

- око 20 мл рицинусовог уља

- кора једног лимуна

- стерилна посудица са поклопцем у којој ћете чувати серум

Ољуштите свеж лимун, исецкајте кору на комадиће и оставите да се осуше на ваздуху неколико сати. Затим осушену корицу ставите у стерилну посудицу са поклопцем у коју сте сипали рицинусово уље. Потребно је да одстоји најмање 72 сата, а највише пет дана. После тога извадите корице лимуна из раствора и почните да га користите. Увече, после темељног скидања шминке, нанесите серум на трепавица. Немојте прелазити тупфером преко целог капка, уколико не желите да устанете ујутру надувени. Већ то учините помоћу штапића за уши, директно на корен трепавица.