Доста вам је ваше оштећене косе за коју не можете да нађете адекватне препарате? Немојте журити са шишањем! Постоји могућност да су препарати које сте до сада користили били неадекватни или недовољно квалитетни.


Заправо, квалитетна нега косе није баш довољно доступна јер је потребно потражити је на правом месту. То место су специјализоване радње за професионалну фризерску опрему. Изненађени сте?


Да, иако смо сви окружени рекламама разних препарата за косу, у 95% случајева се ради о комерцијалној козметици која је направљена од врло јефтиних компоненти и не пружа могућност решавања проблема као што је сува и оштећена коса.


Упознајмо се мало ближе са темом професионалне козметике за косу и квалитетних паковања за косу која заиста омогућавају опоравак сувој и оштећеној коси.


Зашто коса постаје сува


Коса постаје сува и оштећена већином услед коришћења много комерцијалних хемијских препарата у виду неквалитетних фарби за косу, бланша, скидача фарбе за косу и јаких шампона са сулфатима.


Не треба заборавити ни разорно деловање топлоте на косу путем сушења феном, пеглања и увијања фигаром. Поред набројаног, на стање косе утичу и временске прилике, ветар, хладноћа, сув ваздух и дужа изложеност јаком сунцу.


У току летњих одмора многи ће уживати у благодетима мора, али не и ваша коса коју со додатно исушује, зато је у том периоду потребна специфична нега и заштита косе. Квалитет косе у великој мери зависи и од исхране особе, као и од количине воде која се уноси у организам. Исхрана сиромашна витаминима и протеинима учиниће косу слабом и беживотном, чак се може рећи да је таква коса један од првих симптома развоја различтих болести.


Оштећења косе су најчешће садејство свих поменутих фактора.


Професионална паковања за косу – проверен квалитет


Сигурно сте приметили да су паковања за косу која се користе у добрим фризерским салонима драстично ефикаснија од оних које можете наћи у маркетима и дрогеријама. Разлог лежи у одличном избору компоненти и проналажењу њихове праве размере.


Квалитена паковања садрже природна биљна уља као што је макадамијино, јојобино, авокадово, уље пшеничних клица и уље бразилског ораха. Нека од ових уља су и прилично ретка у природи, а имају одлично дејство на косу.


Ту су и различити биљни екстракти који садрже протеине, аминокиселине, витамине и разне лековите супстанце које хидрирају косу. Не треба заборавити ни матичне ћелије биљног порекла које су се показале као врло делотворне у решавању низа проблема.


Паковање према типу косе


Велике светске лабораторије проводе читаве године гланцајући своје нове формуле, које касније омогућавају фризерима широм света да њихов посао буде незаменљив. Ипак, за опоравак суве и оштећене косе не морате код фризера.


Изаберите добро паковање, које је одговарајуће баш за ваш тип косе и оштећења. Уколико је коса оштећена фарбањем потражите порфесионално паковање за фарбану косу, нарочито ако се ради о плавој коси за коју постоје посебне линије неге. Уколико је оштећење настало од превеликог излагања јаком сунцу, паковање опет садржи другачији састав примерен том проблему.


Природно слаба и сува коса такође може добро да се третира и да се адекватном стимулацијом надомести природна слабост. Даме са коврџавом косом често имају проблем да нађу адекватна средства за негу и њихова коса се додатно оштећује лошим избором препарата.


Паковања за коврџаву косу садрже посебна уља и екстракте који утичу на боље дефинисање локни и мање ломљење власи.


Изаберите и наручите online


Onlineпродавница професионалне козметике за косу Bellissima Shop већ годинама има у својој понуди најквалитетнија паковања и третмане за различите проблеме. На њиховом сајту prodajakozmetike.com можете пронаћи и наручити неки од препарата познатих светских произвођача: Alter Ego, Alfaparf, Biolage, Davines Essential, Dikson, Fenola, Matrix, Redken, Indola, Revlon Profesional, Tigi, Keune i Wella-a и Loreal Profesional.


(PR)