Главни разлог због ког руке постају грубе јесте присуство мртвих ћелија. Други фактори који могу да их оштете су радна средина, комплетно здравствено стање организма, начин исхране, временски услови... Ваше руке заслужују добру негу, а ноћ је магично доба када се ћелије брзо регенеришу. Након напорног дана приуштите им третман, хидрирајте их и добро нахраните. Док спавате, нека се оне подмлађују. Биће меке, лепе, здраве, свиленкасте...

* Пре спавања их добро очистите (клинсером) и исперите. Сапун избегавајте, јер пена и антибактеријска својства могу да уклоне са коже њена природна уља која је штите.

* Тапкајте их меким пешкиром. Избегавајте апарате за сушење руку, јер од тога постају грубе.

* Наредни корак је да их дубински нахраните кокосовим уљем за тело које кожа брзо апсорбује. Још ће делотворније бити ако на њих нанесете паковање од кокосовог уља, јојобиног уља и меда.

* Рукавице помажу да средства која кожи дају влажност дуже делују. Који год тип коже да имате, током ноћи носите памучне. Од гумених рукавица кожа може да постане још сувља. Још преостаје да ујутру, када их скинете, руке исперете обичном водом.

* Можете, такође, од природних састојака да направите средство уз помоћ кога ћете са шака уклонити мртве ћелије. Помешајте пулпу алоје, млевену овсену кашу, млеко, капи чистог кокосовог уља и неколико капи маслиновог и тиме најмање двапут недељно трљајте кожу руку како би се на њима појавиле свеже, здраве ћелије.

У каквом год да је стању ваша кожа, настојте да вам овај третман пређе у навику. Затегнућете кожу руку, регенерисати је, а и боре на њима ће постати мање видљиве.