МОЖДА претходних месеци није било много разлога, осим модног, за ношење шешира, нарочито оних са превеликим ободом какве су нам за ово лето припремили модни дизајнери. Ипак, то не значи да наредних дана неће бити прилике да испоштујете један од упечатљивијих овосезонских трендова.

Непролазни "панама" шешир, веома лаган, бели или беж, можете да комбинујете буквално уз све: фармерке и обичну белу мајицу, романтичну цветну хаљину, панталоне и кошуљу... Печат целом стилу даје трака односно машна на шеширу, било да је једнобојна или дезенирана. Интересантно је то да је ова врста шешира настала у Еквадору, али је за његов назив заслужан некадашњи председник САД Теодор Рузвелт, који је током надгледања изградње Панамског канала на глави имао баш један примерак овог шешира, направљеног од специјалне врсте палминог дрвета.

Модерни су и двобојни шешири са великим ободима, који ће вам дати ноту мистериозности и елеганције, као и предимензионирани сламнати са необрађеним ивицама којима је, ипак, место најпре на плажи. Од његовог обима зависиће и степен загонетности коју желите да емитујете на околину.

Осим сламнатих, за боравак крај мора или реке препоручују се и велики платнени, нарочито у некој од актуелних јарких боја. Када је реч о градском стајлингу, запажен избор биће "федора" шешир, нарочито ако на уском ободу има некакав принт.