Низу третмана за подмлађивање коже недавно се придружио Madonna Oxylight Facial, односно најновији којим се на лице и деколте делује кисеоником и ЛЕД светлошћу и на тај начин зауставља старење и уклањају црвенило и упале. Третман подразумева шест фаза неинванзивног деловања на кожу, траје 90 минута и већ се показао делотворним у случају акни, хиперпигментације, ожиљака, проширених пора, опуштене коже и осталих знакова старења. Хвале га многе светски познате даме, па није чудо што је назван "ролс-ројсом" у свету неге. А ево из чега се састоји:

Дијамантска дермоабразија подразумева коришћење уређаја са дијамантским врхом који лако клизи по кожи и делује на површински слој, због чега се лако уклањају мртве ћелије.

Лимфно чишћење је наредни корак, којим се тело ослобађа токсина и истовремено ојачава ткиво, што побољшава циркулацију крви и "равнање" изборане коже, нарочито у пределу врата.

Прскање кисеоником под великим притиском користи се након што се на кожу стави антиејџинг и хидратантни серум. Овај уређај помаже да кисеоник, односно активни састојци из њега стигну и до средњих слојева коже, а не само површинских. Резултат тога је активирање ћелија, стимулисање циркулације крви, кожа постаје потпуно хидрирана, а и евентуалне бактерије на кожи немају шансе да после овога преживе.

Биосоникс ултрасаунд справа помаже кожи да дубоко апсорбује минерале и витамине из умирујућих серума претходно нанетих на кожу. Користи се технологија ЛЕД и ултразвучних таласа како би кожа могла да "усиса" неопходне хранљиве материје које ће јој подарити младалачки изглед и сјај.

Пети корак подразумева коришћење уређаја са сондом, који тонира и учвршћује лице. Када сонда додирне површину коже неизбежан је осећај пецкања, али процедура је практично безболна у поређењу са већином до сада познатих које се користе за контурисање лица. Овај део третмана помаже да се истакну природне контуре лица, а стимулише и производњу колагена.

Панел са ЛЕД осветљењем налази се изнад целе површине лица, а његова улога је да умањи оштеђења настала излагањем сунчевим зрацима, смањи упалу и, генерално, побољша изглед и квалитет тена. Панел емитује одређено светло у зависности од тога у каквом је стању ваша кожа. Потом се на лице ставља маска на бази алги за хлађење, у коју су убачени витамини и нутријенти који ће подстаћи подмлађивање коже.

Након третмана кожа је видљиво светлија, сјајнија и невероватно глатка, а некад видљиви знакови неспавања, умора и претрпљеног стреса готово су неприметни.

ХОЛИВУДСКИ СЈАЈ

Третман се показао идеалним због удруженог дејства активног кисеоника и светлости. Наиме, третман кисеоником, који враћа у живот уморну и дехидрирану кожу, као и кожу пушача код којих је ниво кисеоника опао (а последица тога су видљиве боре), одавно називају "холивудски сјај". Користила га је и Мадона.

Истовремено, ЛЕД светло разних таласних дужина подстиче обнављање коже не ћелијском нивоу. Црвена светлост опоравља оштећену кожу, избељује флеке, смањује подочњаке и подстиче стварање колагена, плава чисти лице, уклања акне и побољшава циркулацију крви, зелена може да ублажи проблеме са пигментацијом, а бела, будући да продире дубоко у кожу, чисти је од токсина и чини да хранљиве материје лакше буду апсорбоване.