Проналажење савршеног принта је као потрага за идеалним модним детаљем, а овог лета оно је знатно олакшано због обиља живописних комада одеће које су нам дизајнери понудили.

На цени је, после дуже паузе, логоманија. Највеће модне куће ставиле су називе по којима су препознатљиве у свету - на мајице, јакне, хаљине, ташне... Једнако су заступљени и испринтани слогани на одећи, са мотивационим, романтичним, али и смешним порукама. Са памучних мајица пренете су и на "озбиљније" одевне комаде, а њихов избор много открива о особи која их носи, па је важно потрудити се да не одаберете погрешан, са садржајем који можда нисте добро разумели.

Млађим девојкама на располагању су и веселе, шарене мајице и хаљине са принтом старих цртаћа, односно одштампаним цртаним ликовима, као и онима из стрипова.

Као инспирација за штампу на одећи послужила је и уметност. Поједини креатори поиграли су се делима Ендија Ворхола, а на једној ревији виђени су комади са штампаним мотивима италијанског сликара Ђузепеа Арчимболда. Воће и поврће са уметничких дела завршило је на тканинама, а у ову разиграну модну причу уденула се и поп култура. На грудима девојака налазе се ликови познатих светских музичких звезда, један познати бренд одабрао је обележје долара и евра као свој адут за ово лето...

Уколико нисте љубитељка монохроматске одеће, а уз то поседујете дечју радозналост, онда је овај тренд као створен за вас.