Ајлајнер је најефектнији начин да истакнете очи и нагласите поглед, али линија на капку не мора обавезно да буде црна, већ и у некој другој боји. Врло лако и сами можете да направите овакав ајлајнер који ће бити постојан цео дан.


Потребни су вам сенка за очи у боји (по жељи), а по жељи такође можете да се определите и за други састојак овог ајлајнера: гел са алое вером, базу за шминку (прајмер) или фиксатор за шминку у спреју.


* Гел са алое вером Сенку ставите на тањирић и кашиком измрвите у прах. Истресите прах у чашицу за ракију и додајте кап гела са алое вером. Четкицом измешајте састојке да добијете уједначену смесу (ако је превише густа, додајте још гела и ајлајнер је готов).


* Прајмер Сенку ставите на тањирић и кашиком измрвите у прах. Истресите прах у чашицу и додајте кап прајмера. Четкицом измешајте састојке да добијете уједначену смесу.


* Фиксатор за шминку у спреју Сенку ставите на тањирић и кашиком измрвите у прах. Истресите прах у чашицу и попрскајте са мало фиксатора. Четкицом измешајте састојке док не добијете уједначену смесу.


Савет: Ајлајнер ставите у мању кутијицу (на пример, од грожђане масти) и нанесите четкицом. Можете и да оперете стари апликатор од ајлајнера па њиме да извлачите линије на капцима.