Локне и увијена коса су увек и заувек чежња број 1 сваке жене. Није ни чудо што припаднице лепшег пола прибегавају разним техникама увијања косе и постизања различитих локни и таласа, а једна од свакако најчешћих јесте употреба фигара.

Колико год био сјајан, брз, лак и више него ефикасан начин да добијете жељени изглед фризуре, уколико се не користи правилно фигаро може бити смртни непријатељ ваше косе.

У наставку текста сазнаје корисне савете који нам долазе са сајта mogujatosama.com и кроз које ћете сазнати како да избегнете најчешће грешке приликом употребе фигара.

Прочитајте још - У тренду су локне

ВЕЛИКИ ФИГАРО ЗА КРУПНЕ ЛОКНЕ

Желите крупне локне, узећете дебљи фигаро? Грешка број 1! Велики фигаро не значи и велике локне. Неопходно је да димензије овог апарата прилагодите свом типу косе и дужини! Уколико имате краћу тању косу, користите мањи фигаро, али на већим праменовима косе. И обратно, ако имате густу дугу косу, користите фигаро већих димензија и слободно одвајајте веће праменове.

Савет плус – за природнији изглед користите прсте за рашчешљавање локни.

ЗАВРШНИ КОРАК - ЛАК ЗА КОСУ

Лак за косу јесте пријатељ сваке фирзуре, па тако и локни, али само ако се користи правилно. Никако га не стављајте пре увијања косе, јер ће изгорети од топлоте и ништа нисте постигли. Такође, не претерујте са његовом количином, јер може отежати косу и покварити финални изглед косе.

Савет је да малу количину лака за косу напрскате одмах по увијању локне, задржите је кратко на длану да се охлади и боље прими облик и то је то.

Прочитајте још - Bеachy waves и ретро локне у коси – 2 брзе методе (ВИДЕО)

ВИСОКА ТЕМПЕРАТУРА

По некој логици, већа температура значи боље дефинисане дуготрајеније локне, али у пракси то баш и није тако. Оно што је реалније јесте да ћете због високих температуре исушити влас и ослабити је. Зато боље смањите температуре, а продужите сам период стилизовања.

УВИЈАЊЕ НА САМО ЈЕДАН НАЧИН

Увијање само на један начин је досадно и неефективно, а то ће вам потврдити и сваки бољи фризер. Тајна заносног изгледа локни које делују природно, јесте да праменове увијате на различите начине. На пример – један ћете увити цео, другом само крајеве, један на споља, други на унутра и сл.

НАЧИН ДРЖАЊА ФИГАРА НИЈЕ БИТАН

Угао држања фигара је итекако битан. Само пробајте и уверићете се у то. Ако фигаро држите хоризонтално са подом добићете крупне бујне локне и већи волумен косе, а ако га поставите вертикално, боље дефинисане ситније локне и нежније локне.

ДУЖЕ УВИЈАЊЕ ЗНАЧИ ДА ЋЕ ЛОКНЕ ТРАЈАТИ ДУЖЕ

Ово важи само за случај да сте спустили температуре фигара. У супротном, као о са примером високих температура, можете само спржити косу и оштетити њену структуру, а од лепих локни се тада поздравите.

За увијање сваког прамена одвојите максимално 8 до 10 секунди. Можете фигаро задржати још 2 до 3 секунде дуже ако вам је коса заист ,,дивља’’. Потрудите се да сваки прамен буде једнаке дебљине, и да их временски равномерно увијате.

Прочитајте још - Савршено равна коса на потпуно природан начин – могуће је!

УВИЈАЊЕ МОКРЕ КОСЕ

Увијан је мокре косе је једно велико НО-НО! Оно што ћете вероватно чути ако прислоните врео фигаро на мокру косу је цврчање и ,,крчкање’’ власи. Дакле, само ћете оштетити косу, јер као што знате она је најосетљивија и најслабија када је мокра.

Сачекајте да се коса потпуно охлади, обавезно је испрскајте средством за заштиту од топлоте и тек тад приступите њеном увијању, наравно по горе наведеним саветима.

Надамо се да ћете већ приликом следећег увијања то урадити на исправан начин, са што мање грешака које могу оштетити вашу косу. Можете ви то саме!