Локне јесу лепе, али има нешто посебно у савршено равној сјајној коси. Ретке су оне срећнице којима је коса таква природно, док већина нас заправо има благо таласасту изломљену косу. Ако сте противник преса и њима сличних апарата за исправљање косе помоћу топлоте обрадоваће вас чињеница да власи можете исправити на потпуно природан начин, без оштећења косе.


Погледајте текст који следи и сазнајте како да исправите косу на једноставан начин, без употребе фена или пегле за косу!

Наравно, ова правила важе само за вас који имате релативно равну или благо таласасту косу. На коврджавој власи ови савети неће ,,радити’’.

СВЕ ПОЧИНјЕ ОД ПРАНјА КОСЕ

Пут ка савршено равној коси заправо почиње са самим прањем косе. Потребно је д азнате какве препарате треба да користите како бисте постиги жељени ефекат.


Тајна је у препаратима који садрже кератин – природни састојак познат као најбоље средство за исправљање власи, предлажу Ивана и Јелена са могујатосама.рс.

Поред одговарајућег препарата, важно је и како сушите, тј. посушујете косу. Користите пешкир који има високу упијају моћ. Он ће упити сав вишак влаге, што је јако битно за сам процес исправљања власи.

ПРАВИЛНО ЧЕШЛјАЈТЕ КОСУ
Фото: Промо

Када је у питању исправљање косе, треба да знате да су округле четке, намењене заправо фенирању косе, строго забрањене. Уместо њих користите обични чешаљ са широким зупцима или четке попут ових са фотографије изнад.

Нанесите балсам на мокру косу, па чешљем са широким зупцима полако ишчешљајте власи и распоредите балсам равномерно. Исперите, па након сушења пешкиром поменутог у претходном пасусу, оставите косу да се природно суши, чешљајући је на сваких пет минута.

Већ сте на добром путу до равне косе!

ВЕЖИТЕ КОСУ У РЕП

Уколико је коса скона увијању, након што сте је готово потпуно осушили, али је још увек мало влажна, узмите мекане памучне гумице и вежите је у ниски реп.

И то тако што ћете везати по једну гумицу на сваким пет центиметара косе. Замотајте косу у свилену мараму и оставите да се осуши до краја.

Приметићете значајнију разлику него код класичног сушења феном.

ПРИРОДНЕ МАСКЕ ЗА КОСУ

Фото: Промо

На исправљање косе могу утицати и неке природне маске, а једна од најјефикаснијих је свакако топла маска од маслиновог и чичковог уља. Благо загрејте уља – да буду топла, никако врућа, помешајте у размеру 1:1, па их нанесите на целу дужину косе, сем на корен.
Замотајте косу у пешкир и оставите да делује 40 минута. Потом исперите млаком водом у коју сте додали мало лимуновог сока.

Ефекат ће вас запањити!

ЧУДОТВОРНА КАНА

Кана је још један сјајан природан састојак за исправљање косе, јер косу чини тежом јер ојачава њену структуру.

Уколико сте расположени и за промену боје, ето идеалног начина да офарбате косу и исправите је на природан начин!

ЈАБУКОВО СИРЋЕ ЗА РАВНУ КОСУ
Фото: Промо

2 супене кашикејабуковог сирћета помешајте са 250 мл млаке воде, сипајте мешавину у бочицу са спрејом, па након прања нанесите на целу косу. Оставите да делује неколико минута, па исперите.

Оставите да делује неколико минута, па исперите.

Јабуково сирће не само да храни и јача косу враћајући јој сјај, већ утиче и на њено исправљање! Притом је потпуно безбедно, па га можете користити приликом СВАКОГ прања косе!

Надамо се да ће вам неки од наших савета користити и да ћете једном за свагда престати да оштећујете косу производима на топлоту.