ПРАВО је време за уживање у слатким плодовима златне јесени. Ту је незаобилазна бундева коју би требало што више конзумирати због благотворних састојака. Чисти организам од токсина, богата је антиоксидансима и делује противупално. Одлична је за зглобове, помаже код повреда меког ткива, али и у борби против стреса.

Бундева је богата витамином А, који чува очи од дегенеративних промена и катаракте, док висок ниво витамина Ц доприноси јачању имунитета и подстиче производњу колагена, што кожу чини блиставом и еластичном. Ако сте се запитали зашто је наранџасте боје, ево одговора: изузетно је богата каротеном, који успорава старење и спречава кардиоваскуларне болести. Семенке од бундеве, које радо грицкамо, имају висок ниво протеина и масних киселина које помажу у регулацији холестерола, чувају од артритиса, јачају мождане функције, док је уље из семенки бундеве одлично за лечење упале простате.