Јогурт је један од млечних производа који се конзумира од најранијег детињства. О његовим бенефитима сведоче бројни стручњаци који истичу пробиотски јогурт као нутритивно најбогатији, са функционалношћу која се одражава у бројним сегментима нашег здравља од најранијег доба до касне старости.

Ово су неки од најзначајнијих бенефита које обезбеђује редовна конзумација јогурта богатог пробиотском културом, а најпознатији на нашем тржишту јесте свакако Баланс+ јогурт:

1.Одржавање здравља дигестивног система

Због високог садржаја млечних киселина и бактерија, пробиотски јогурт се показао као најефективнији функционални производ који регулише непријатне симптоме надутости, проблеме са варењем и познати синдром нервозних црева.

2. Богат протеинима

У само 250г пробиотског јогурта може се наћи до 8г протеина који дају снагу вашем организму и пружају осећај ситости што спречава прекомеран унос хране.

3.Превенција дијабетеса

Редовна конзумација пробиотског јогурта умањује могућност обољевања од дијабетеса типа 2 јер поспешује абсорпцију неопходних нутријената у дигестивном тракту што је значајно и за одржавање крвног притиска.

4.Заштита од настанка кардиоваскуларних болести

Конзумација јогурта на дневном нивоу синижава могућност за оболењем од срчаних болести за 18% те га треба укључити у избалансирану исхрану богату влакнастим воћем, поврћем и житарицама које се препоручују у превенцији срчаних болести.

(ПР)