ЛАСЕРСКА акупунктура, велики светски хит који, кажу, чини чуда у редукцији сувишних килограма, ускоро ће бити доступна и у нашој земљи. Ова метода настала је удруживањем савремене западне и традиционалне кинеске медицине, а уз помоћ иглица могу да се истопе и они најупорнији и најнеприступачнији јастучићи сала.

Ефекти се постижу стимулацијом и загревањем акупунктурних тачака ласером најмање таласне дужине, који не оставља никакве трагове на кожи. Третман је потпуно безболан, што је предност нарочито за особе које не могу да поднесу бол или се плаше иглица, када постоје неке здравствене тегобе и за примену код деце.

- Овом методом се, уз правилну исхрану и редовну физичку активност, може постићи убрзање метаболизма, редукција апетита и смањење напетости - каже др Саша Плећевић, познатији као доктор Филгуд, анестезиолог који је завршио специјалну Школу традиционалне кинеске медицине. - Они који буду долазили на третмане неће бити оптерећени исхраном, и неће мислити о намирницама које не би требало да користе. Управо то је и један од разлога што дијете, обично, не успевају. Треба нагласити да ласерска акупунктура неће код свих деловати на смањење апетита, најчешћи ефекат је убрзање метаболизма и избацивање вишка течности из тела.

Третмани се, у комбинацији са магнетима, раде два пута недељно, а резултати су видљиви већ након месец дана. Једна терапија траје око 20 минута.

Ласерска акупунктура је само допуна третмана за мршављење, јер правилан начин исхране и физичку активност не може ништа да замени - наглашава др Плећевић. - Овом методом се постиже убрзање процеса топљења масних наслага, тако да је ефекат брже видљив, а без великих одрицања.

Тачке које се стимулишу ласером налазе се на стомаку, шакама, стопалима и на уху. Током једног третмана активира се од 10 до 15 тачака. За месец дана уз помоћ ове методе може да се смрша око четири килограма, што је прихватљиво и медицински оправдано, закључује наш саговорник.

ЗРАЦИ

ПРЕДНОСТ примене ласера је што се време терапије скраћује на свега неколико минута. Стимулација сваке тачке траје неколико секунди, што зависи од јачине апарата н таласне дужине ласерског зрака.