СТРУЧЊАК за психологију и предузетништво Рафаел Бадциг је у својој књизи "Тајна милијарде долара: 20 принципа богатства и успеха милијардера" открио шта је заједничко финансијски најмоћнијим људима. За пет година урадио је интервјуе са 21 милијардером и дошао до сазнања да сви имају шест истих навика које су им помогле да створе своја "царства".

Богати најчешће устају рано, у просеку у 5.30. Управо ова навика била је пресудна за успех јер их рано буђење чини продуктивнијим и енергичнијим. Примера ради, извршни директор "Твитера" Џек Дорси устаје у цик зоре и пре посла трчи неколико километара. Друга заједничка навика је да милијардери пазе на здравље, имају строг режим вежбања без обзира на године. Код већине богатих и успешних људи спорт представља јутарњу рутину. То им даје виталност и менталну снагу, помаже да јасније размишљају и чини их дисциплинованијим и упорним. Спорт их учи тимском раду, како да победе и изгубе, али и скромности. Милијардери медитирају, не пуше и здраво се хране. Поред спорта, једина активност уз коју редовно проводе време је читање (дневне новине, часописи, биографије, пословне књиге...). Веома су промишљени, о свему воле добро да размисле без обзира на то о чему је реч.

Имају строге рутине и ритуале. За дугорочан успех у пословању је, кажу, најважнија јутарња рутина. Аутор књиге наводи да су милијардери најдисциплинованији људи које је икада упознао и да себи и људима у окружењу постављају високе стандарде. Ипак, треба имати на уму да они нису никакви суперхероји, већ особе које понекад такође обузме лењост, али су тога свесни и не дозвољавају да се опусте.