РЕЦИ ми која ти је омиљена боја, рећи ћу ти какав си - "крилатица" је Ангелике Фас, психолога из Хамбурга. Ако јој је за веровати, онда нас најдраже нијансе одређују на следећи начин:

* ЖУТА. Уколико је ово ваш први избор, ви сте особа која врца од живота. И идеја. Како жута тера мрачне мисли, инспирише и стимулише, ви на такав начин свему приступате - ведро и оптимистично. Уколико сте сведок нечије свађе, умете да помирите сукобљене стране, јер вам је хармонична атмосфера у свему веома битна. Тимски сте играч и имате смисла за хумор.

* ЦРВЕНА. Ово је боја страствених и јаких личности. Воле да буди примећене. Импулсивне су и истрајне у свему што науме. Пуне су самопоуздања и не трпе да им било ко командује. Због тога се често свађају, али им други опраштају, јер знају да су у суштини врло сензуални, па чак и романтични. У вези су изузетно страсне.

* ПЛАВА. Симбол сањарења, мора, хармоније, романтике, пријатељства. Ако је то ваша омиљена боја, ви сте сањар, љубитељ природе, добар пријатељ, неко ко добро процењује своје и могућности људи око себе.

* ЗЕЛЕНА. Ако је ваша омиљена боја зелена, ви сте поуздани и радознали. Исправни и трезвени. Здраво размишљате. Спремни сте сваког да саслушате, а притом бринете и о личној сигурности и добру. Отворени сте за новине.

* РУЖИЧАСТА. Ако је ово ваша омиљена нијанса, значи да сте енергични, живахни, виспрени и имате смисла за детаље. Увек прецизно постављате себи мале циљеве и остварујете их, док веће "залогаје" препуштате другима. Креативност је оно што вас краси, па лако пливате у уметничким водама. Особа сте од стила.

* НАРАНЏАСТА. Ова боја говори о отворености и спремности за дружење. Ако је то ваш избор, ви сте ведри и весели. У свему видите само позитивно и није вам проблем да за трен ока промените план и прилагодите се тренутку. Уживате у загрљају пријатеља и блиских особа.

* БРАОН. Уколико је ово ваша омиљена боја, значи да сте практични, упорно следите своје циљеве, али сте и хедониста. Тешкоће не могу да вас избаце из такта, јер увек налазите решење које свима одговара.

* БЕЛА. Ово је симбол реда, чистоће, осетљивости. Али асоцира и на емоционалну резервисаност, неретко изражену хладноћу. Особе којима је бела омиљена боја, увек прецизно одређују приоритете у послу и приватном животу.

* ЦРНА. Прва асоцијација на ову боју је мистичност. Затвореност. Ако је ово ваш најдражи избор, важно вам је да други у вама препознају личност, а не да о вама процењују на основу физичког изгледа. Када одлучујете о нечему важном, држите се чињеница, а не емоција.