Више пута смо чули шта говори симбол који смо изабрали за тетовирање. Али да ли сте знали да о вама говори и место које сте изабрали за омиљени цртеж?

Врат - Ако је са предње стране, реч је о отвореној и снажној особи која се не боји да буде у центру пажње. Задњи део врата говори о особи која жели слободу да промени мишљење и да се извуче без последица, често га бирају жене са дугом косом. Доњи задњи део врата има другачију симболику, говори о особи спремној на преузимање ризика.

Ноге - Тетоважа на бутини указује на особу склону праћењу трендова, али и мистериозну јер је реч о месту које може да се сакрије. Цртеж на чланку бирају интровертни, док листове махом тетовирају мушкарци, и то они који нешто вежбају.

Леђа - Доњи део леђа, кад су у питању жене, говори о сензуалним, женственим и самоувереним дамама, али занимљиво је да се касније често покају због тетоваже. Кад је у питању мушкарац који тетовира леђа, вероватно је реч о човеку који стално вежба и врло је самоуверен, па ће неретко више волети себе него било коју жену.

Груди - Велика тетоважа на овом делу указује на емотивну вредност оног што цртеж симболизује. Мали цртеж симболизује догађај из прошлости који је оставио трага. Док су мушкарци са цртежом на грудима самоуверени, жене су романтичне. Ребра су омиљено место за сензитивне, уметнички настројене, храбре, самоуверене девојке.

Рука - Тетоважа на горњем делу указује на амбициозну особу која жели да покаже своју креативну страну, док цртеж целом дужином открива човека који жели да живи по својим правилима. Део руке до лакта је све популарнији и за жене и за мушкарце. Озбиљна тетоважа на овом месту поручује да је власник снажан, ако је цртеж нежан, показује да је реч о особи која споља изгледа опасно, а заправо је веома емотивна. Цртеже на прстима траже храбри, креативни, јединствени, док зглоб шаке обично бирају девојке и то оне које желе да буду другачије, али немају храбрости да изаберу видљивије место или већу тетоважу.