Да ли сте се икада запитали колико пице поједемо током живота? Британци јесу. И дошли су до запањујућег одговора. Просечан Острвљанин током живота смаже 731 пицу. Можда вам звучи мало, али ако се посматра по парчићима, добија се већ значајна бројка - 5.847.

Ако претпоставимо да просечан човек у пици ужива 70 година, то значи да ће сваке године појести 83 парчета, а сваког месеца седам, што је нешто мање од два парчета недељно. Ако се тако гледа, није много, али ако се узме у обзир колико укупно новца просечном Британцу "оде" на пицу, слика је већ другачија, јер реч је о невероватних 9.727 фунти!

Истраживање спроведено међу 2.000 Британаца показало је да је најпопуларнији укус пеперони пица (таквих је 130 од укупног броја). Следећа је маргарита, једноставна пица са парадајзом и сиром, затим све популарнија у целом свету егзотична хавајска са шунком и ананасом. Кад је реч о омиљеним појединачним намирницама на пици, на првом месту су печурке, затим паприке, шунка, пилетина и парадајз. Међу најнеомиљенијим прилозима су инћуни, гамбори и неке врсте кобасица.

Сваки пети испитаник рекао је да је пица његова омиљена храна. Најчешће је једу у свом дому, било да су је купили у супермаркету или наручили телефоном. Телефонска достава најпопуларнија је петком увече.