Стално касните? Појављујете се на месту сусрета бар 20 минута касније него што је требало? Лоша вест је да то није зато што сте увек презаузети, него зато што не поштујете нечије време. Психолог Жозеф Месинжер у својој књизи "Разоткривање наших манија", каже да нас свака навика заправо оголи, а да тога нисмо не свесни. На његовој листи нашло се, осим кашњења, неколико ствари које нас откривају.

* Причате сами са собом

То што затекнете себе како нешто наглас "трубите" и понављате кад год имате прилику, показује да имате потребу да чујете свој глас, како би вам се повратио осећај сигурности.

- Одржавати такав дијалог је одличан начин да боље упознате своје "ја" које чине три дела - духовни, оно у шта верујете, психичким, оно што мислимо, и динамички, онај који делује. Вера, интелигенција и акција су три чиниоца живота - каже Месинжер.

* Стално одлажете обавезе

Ако сте од оних који непрестано одлажу активности или важне ствари пребацују за наредни дан и недељу, то би могло да значи да сте претерани перфекциониста. Али баш то значи и да вам недостаје самопоуздање или имате страх од неуспеха. Често се дешава да људи нешто не ураде или не напредују зато што увек имају изговор да чекају прави моменат који никада неће доћи.

* Цртате док разговарате

Ниједан ваш дијалог, телефонски или уживо, не може да прође без цртежа који сте несвесно направили?

- Ова компулсивна манија или потреба за цртањем било чега открива осећање унутрашњег незадовољства. Могуће је да сматрате да нисте на радном месту које заслужујете или да ваш живот није онакав о каквом сте маштали - упозорава Месинжер.

Ако имате потребу за тим док с неким разговарате преко телефона, значи да вас та особа стресира и краде вам енергију.

* Губите кључеве

Сваки дан по џеповима тражите кључеве од аута или стана? На то су већ сви навикли, али немојте и ви, јер психолог каже да та навика говори да сте незадовољни својим животом. Уколико су у питању кључеви од куће, значи да вам се не иде тамо, а ако су од фирме, не прија вам посао.