Веселе обланде


Потребно је:

- 2 листа обланде

- 250 г путера

- 200 г кокоса

- 400 г млека у праху

- 250 г желе бомбона

- 170 г шећера

- 150 мл млека

Прокувајте путер, шећер и млеко. У топлу смесу сипајте млеко у праху и кокос. Исецкајте желе бомбоне на мале коцке, па их додајте у претходно припремљену масу. Добијени надев распоредите на лист обланде, добро га утапкајте и прекријте другим листом обланде. Одозго ставите тежи предмет да обланде притисне пола сата до сат времена. Оставите неколико сати да одстоји, па сеците у жељене облике.


Шарени колач


Потребно је:

- 250 г путера или маргарина

- 250 г шећера у праху

- 250 г млевеног кекса

- 250 г желе бомбона

- 250 г сувог грожђа

- 200 г свежег грожђа

- 2 ољуштене поморанџе

За глазуру:

- 100 г беле чоколаде

- мало уља

Миксером пенасто умутите путер или маргарин са шећером у праху, а онда додајте постепено и све остале састојке. Поморанџе пре стављања одвојте на кришке. Масу поделити на два дела и сваки обликујте у правоугаони облик. Премажите у танком слоју глазуром од беле чоколаде, оставите да се добро просуши, па тек онда сеците на танке кришке и служите.


Ароматична воћна торта


Потребно је:

- 50 г путера

- 50 г шећера

- жуманце

- 15 г какаа

- 70 г млевеног кекса

- беланце

- 2 кашике рума

- 20 г ушећерене наранџине коре

- 20 г сувог грожђа

- 30 г сецканих желе бомбона

- мало сецканих ораха

- 20 г воћа из слатка

- 50 г боровница

За глазуру:

- 100 г беле чоколаде

- мало уља

Умутите омекшали путер са шећером, додајте жуманце, па какао, потом половину млевеног кекса, беланце и рум. У другој посуди сједините преосталу количину млевеног кекса са осталим састојцима. Када масу добро сједините помешајте је са претходном, сипајте у округли плех за торту, након 10 минута сконите обруч, па торту премажите танком глазуром од растопљене беле чоколаде. Торту потом оставите најмање један дан да се суши на ваздуху, па тек онда сеците и служите.


Дечја радост


Потребно је за кору:

- 6 беланаца

- 6 кашика шећера

- 6 кашика брашна

- кесица прашка за пециво

За фил:

- 1 л млека

- 6 жуманаца

- 6 кашика шећера

- 2 кесице пудинга од ваниле

- 3 кашике брашна

- 2 кесице ванилин шећера

- 250 г путера или маргарина

- 200 г желе бомбона

- 200 г "плазма" кекса

- 6 крем бананица

За декорацију:

- 250 г шлага

- 200 мл минералне воде

- течна чоколада

Умутите беланца са шећером у чврст снег, па лагано умешајте брашно са прашком за пециво. Добијену смесу сипајте у плех обложен пек-папиром и пеците на 180 степени око 15 минута. Од млека одвојите 200 мл, а други део ставите да се кува са шећером и ванилин шећером. У међувремену, у одвојено млеко умешајте пудинг и брашно, па сипајте у кључало млеко и укувавајте. Када се згусне склоните са стране да се прохлади до пола, па умутите путер или маргарин. Потом исецкајте желе бомбоне и крем бананице ситно, а кекс ситно изломите, па све ставите у пудинг фил и мешајте да се лепо изједначи. Кору поделите на два дела. Први део премажите половином фила, преклопите другим, па распоредите остатак фила по површини. Умутите шлаг са минералном водом и премажите преко фила. На крају украсите по жељи шприцом напуњеним течном чоколадом.


Славско изненађење


Потребно је:

- 200 г желе бомбона

- 50 г сувог грожђа

- 50 г сецканих ораха

- 7 јаја

- 7 кашика шећера

- 7 кашика брашна

- прашак за пециво

- кесица пудинга од ваниле

- 500 мл млека

- 150 г шећера

- 150 г путера

- 250 г шлага

- 2 кесице ванилин шећера

Умутите беланца са шећером, додајте брашно и прашак за пециво. Тесто ставите у плех од шпорета да се пече 20 минута на 180 степени. Печену кору пресеците по дужини на два дела. Ставите млеко да се кува, а за то време умутите жуманца са преосталих 150 г шећера, додајте пудинг и ванилин шећер, па све укувајте у млеку. Када се фил охлади сједините га са умућеним путером и додајте сецкане желе бомбоне, суво грожђе и орахе. Фил поделите на два дела, па нафилујте једну кору, преко фила ставите другу кору, па опет фил, а на крају украсите умућеним шлагом и ренданом белом и црном чоколадом.