Ролована пилетина са спанаћем

Потребно је: 1.400 г пилећег филеа, 80 г спанаћа, 80 г сира, 1 кашичица соли, 1 кашичица биљног зачина, 1 кашичица млевеног бибера

Пилетину оперите и ножем направите џепове за пуњење. Затим помешајте со, биљни зачин и бибер, премажите месо и оставите неколико сати у фрижидеру да упије зачине. Спанаћ обарите и исецкајте, сир измрвите и помешајте са спанаћем. Џепове напуните припремљеном смесом и уролајте. Месо ставите у подмазану ватросталну чинију, поклопите и пеците око 30 минута на 180 степени. Јело служите са свежом салатом, а као прилог можете додати кромпир..

* * * * * * * * * * * * * * * * * * *


Макароне запечене у рерни

Потребно је: 500 г макарона, 500 г јачег сира, 250 сланине, 5 јаја, 170 мл млека, уље и соли по потреби

Кувајте макароне у посољеној води десетак минута, а у међувремену пропржите на уљу ситно исецкану сланину. Умутите јаја, додајте уситњен сир, млеко, три кашике уља и мало посолите ако сир није довољно слан. Прелив, сланину и процеђене макароне добро помешајте. Тепсију мало подмажите уљем, па сипајте припремљене макароне. Запеците у рерни загрејаној на 200 степени око 30 минута. Пред крај печења можете појачати рерну на 220 степени ако волите да буде хрскавије.


* * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Домаћа пита

Потребно је: 500 г готових кора, 500 г измрвљеног сира, 5 јаја, 1 чаша (2 дл) јогурта, мало млека, 1 чаша уља, соли по потреби, 1 прашак за пециво, сусам за посипање

Умутите јаја, додајте измрвљени сир, уље, јогурт, млеко и прашак за пециво. Ако сир није слан, ставите још мало соли. Подмажите плех уљем, ређајте једну по једну кору и преко сваке премажите смесу за питу. Преко последње коре ставите само уље, исецкајте питу на коцке и посипите сусамом. Пеците на 220 степени око 45 минута. Пита је готова када добро порумени.