ВЕРУЈЕТЕ да знате све кулинарске тајне јер толико дуго припремате јела да мислите да нема тога што не знате о кувању? Доказаћемо вам да грешите, наводећи необична, а једноставна решења која ће вам помоћи у припремању и чувању хране.

* Одстраните вишак масноће из скуваног јела тако што ћете умотати неколико коцки леда у папирни убрус и тиме окрзнути целу површину хране у шерпи. Масноћа ће се овом приликом учврстити, а убрус ће је апсорбовати.

* Да бисте продужили свежину младом луку, чувајте га у тегли пуној воде, на радној површини, тако што ће му перца бити окренута ка горе.

* Уколико желите било шта од хране да танко исечете, па и чоколаду, употребите нож за љуштење поврћа – успева чак и код црног лука.

* Отклоните мирис лука са руку тако што ћете изнад шаке ставити есцајг од нерђајућег челика и пустити млаз воде преко њега, да вам пада директно на длан.

* Како исецкане јабуке не би потамнеле чувајте их у чинији са водом, у коју сте сипали неколико капи етеричног уља од лимуна.

* Спасите хлеб од устајалости тако што ћете ставити штап свежег целера у пластичну кесу у којој га чувате.

* Да не бисте плакали док сецкате лук ставите га пре тога 15-ак минута у фрижидер.

* Додавањем мало соли у уље, пре пржења, спречићете да га јело превише "упије".