КРЕМПИТА КАО НЕКАД

Потребно је: 2 јајета, 8 жуманаца, 10 кашика шећера, 10 кашика уља, 10 кашика брашна, прашак за пециво

За фил: 8 беланаца, 16 кашика шећера, 4 пудинга од ваниле, 200 г шећера, 1 л воде, кесица шећера у праху, ванилин шећер

Умутите једно јаје са четири жуманца и пет кашика шећера, па додајте уље, брашно, прашак за пециво. Смесу пеците у загрејаној рерни на 200 степени 15 минута. Направите још једну такву кору. Умутите беланца, постепено додајући шећер. У шерпу сипајте осам дл воде, додајте 200 грама шећера и кувајте док не прокључа. Помешајте прашак за пудинг са преосталом водом, сипајте у кључалу воду и оставите да се кува док се не згусне, па када склоните са ватре додајте умућени снег и промешајте. Оставите да се прохлади. У плех поређајте кору, па фил и онда другу кору. Када се кремпита охлади у фрижидеру, поспите је шећером у праху и ванилин шећером.

ДОМАЋЕ ВАНИЛИЦЕ

Потребно је: 200 г маргарина, јаје, лимун, 200 г шећера, 350 г брашна, 3 кесице ванилин шећера, пекмез по потреби


Добро умутите маргарин са јајима, па додајте шећер и изрендану кору лимуна и наставите да мутите. Додајте брашно, затим руком умесите тесто, формирајте јуфкице и оставите их у фрижидеру пола сата. Оклагијом растањите кору, па модлом вадите жељене облике, између две стављајте пекмез. Ређајте их у плех и пеците на 200 степени до десет минута. Можете их по жељи премазати пекмезом. Уваљајте их у ванилин шећер.

ЗАНОСНЕ ШНЕНОКЛЕ

Потребно је: 1 л млека, 6 јаја, 6 кашика шећера, 5 кесица ванилин шећера, кашика, брашна

Ставите млеко да се кува. За то време умутите снег од беланаца, па када млеко прокува, смањите јачину рингле на најмање и кашиком убаците кнедле од беланаца. Чим почну да расту, окрените их накратко на другу страну и вадите решеткастом кашиком. У преостало млеко додајте умућена жуманца са шећером, четири ванилин шећера и брашно, па мешајте док се фил не скува. Прелијте жути фил преко белог. Поспите још једним ванилин шећером и украсите воћем по жељи.

ЧАРОБНЕ ПРИНЦЕС КРОФНЕ

Потребно је за тесто: 6 јаја, 20 г маслаца, 18 кашика брашна, прашак за пециво

За фил: 1/2 л млека, 4 кашике шећера, јаје, 8 кашика брашна, ванилин шећер, 15 г маслаца

Ставите маслац на шпорет да се са чашом воде растопи, па додајте брашно и мешајте. Када се мало охлади, додајте јаја и добро промешајте. У смесу сипајте прашак за пециво, па правите кружне крофне, које ћете пећи на 180 степени 30 минута. Измутите шећер и јаје, додајте брашно и ванилин шећер, па све укувајте у пола литре млека. Када се фил охлади, умешајте у њега маслац и сипајте га између две крофнице.