ЛОВАЧКЕ ШНИЦЛЕ

Потребно је: 600 г јунећих шницли, 2 главице белог лука, главица црног лука, 500 г свежег парадајза, 2 дл белог вина, 2-3 кашике брашна, со, бибер, универзални суви зачин, мирођија, шака исецканог першуна, љута папричица

Овлаш излупајте шницле, посолите их, уваљајте у зачине, затим у брашно, па кратко пропржите на врелом уљу са сваке стране по 1-2 минута. Поређајте их у тепсију или ватросталну посуду. На уљу у ком су се пржиле пропржити сецкани бели лук, црни лук, сецкану папричицу, додајте кашику брашна, налијте парадајзом и вином, па оставите да се крчка 15 минута. За то време угрејте рерну на 200 степени. Парадајз ољуштите, исецкајте, додајте на лук, па све још мало посолите и убаците мирођију. Сос (треба да буде ређи) прелијте преко шницли и долијте топлу воду да шницле огрезну. Пеците у рерни око пола сата. Кад се сос згусне, поспите першуном.

ЋУРЕТИНА ПУЊЕНА СПАНАЋЕМ

Потребно је: 1,5 кг ћурећих прса, 150 г ћуреће шунке, 150 г гауде, сенф, 3 дл сувог белог вина

За фил: 700 г спанаћа, 2 јајета, пармезан, 500-600 г мрвљеног сира, мало млека или павлаке, со, бибер, маслиново уље

Спанаћ оперите, бланширајте, оцедите, исецкајте, па у тигању неколико минута динстајте, уз додатак маслиновог уља. У чинији умутите јаја, додајте бибер, со, пармезан, мрвљени сир и динстани спанаћ, па промешајте. У тигањ улијте неколико капи уља, успите смесу са спанаћем. Кад се створи корица, окрените је. Ћуретину зачините, намажите сенфом и на њу ставите спанаћ, сир, ћурећу шунку и увијте у ролат. Концем причврстите заролано месо, умочите га у вино и оштро брашно и по жељи ставите омиљене зачине. Запеците га док не ухвати корицу, а потом полијте маслиновим уљем и вином и ставите у рерну. Пеците око сат премена на 200 степени, а повремено га подливајте соком од печења. Кад је ролат готов, сачекајте 15 минута да се охлади, па тек онда сеците.