ОСВЕЖАВАЈУЋИ КОЛАЧ

Потребно је: 5 јаја, 300 г шећера, 1 чаша јогурта (2 дл), 1 чаша уља, 2 чаше брашна (укупно 270 г), 1/2 прашка за пециво, 1 ванилин шећер, 400 г вишања или другог воћа, шећер у праху

Добро умутите миксером јаја и шећер. Постепено додајте остале састојке (јогурт, уље, брашно, ванилин шећер и прашак за пециво) и полако све сједините. Тесто излијте у подмазан и брашном посут плех а преко ставите вишње или друго воће по жељи. Колач пеците у загрејаној рерни на 200 степени, отприлике 40 минута. Када се испече и охлади поспите преко шећер у праху и исеците га на коцке.

БЕЧКИ КУГЛОФ

Потребно је: 3 јајета, чаша шећера у праху, 1 чаша јогурта или киселог млека, 1 чаша брашна, 1/2 чаше уља, 1 чаша кокоса, 1 ванилин шећер, 1 прашак за пециво

Умутите добро јаја и шећер у праху, додајте јогурт, уље, кокос, ванилин шећер, прашак за пециво и брашно. Све добро промешајте и пеците колач у калупу за куглоф. Уместо кокоса, можете у колач да ставите млевене орахе, а уколико желите да буде тамне боје, убаците какао или чоколаду. Преко колача поспите шећер у праху.

ВОЋНА ТОРТА

Потребно је: 500 г мрвљеног кекса, 60 г истопљеног путера, чаша јогурта, сок од поморанџе по потреби, 1 кашика лимуновог сока, 150 мл слатке павлаке за шлаг, 3 кашике шећера

Измрвљени кекс помешајте са топљеним путером и шећером и оставите да одстоји. Посебно умутите јогурт, сок од лимуна и поморанце, а у другој посуди измиксујте слатку павлаку за шлаг. Све помешајте а затим сједините са кексом. Торту украсите умућеним шлагом и сецканим воћем и ставите у фрижидер да се стегне најмање три сата.

БАКЛАВА БЕЗ ОРАХА

Потребно је: 500 г кора (једно паковање), 5 јаја, 1 јогурт, 10 кашика шећера, 1 прашак за пециво, 1 ванилин шећер, мало сувог грожђа, 1 чаша уља

За прелив: 1/2 кг шећера

Умутите мало јаја и шећер, додајте јогурт, ванилин шећер, прашак за пециво и уље. Ставите кору у подмазани плех и сваку премажите филом. Преко сваке друге коре ставите мало сувог грожђа, а пре него што баклаву убаците у загрејану рерну исеците је на коцке. У међувремену скувајте 1/2 кг шећера са водом и прелијте преко вреле баклаве.

Умутите мало јаја и шећер, додајте јогурт, ванилин шећер, пециво и уље. Ставите кору у подмазани плех и сваку премажите филом. Преко сваке друге коре ставите мало сувог грожђа, а пре него што баклаву убаците у загрејану рерну исеците је на коцке. У међувремену скувајте 1/2 кг шећера са водом и прелијте преко вреле баклаве.

МУСЛИ ЗА ЈУТАРЊИ ОБРОК

Потребно је: 1 јогурт, мусли, јагоде или друго воће по избору, мало бадема

Помешајте јогурт и мусли и оставите мало да одстоји. Затим преко насецкајте јагоде или друго свеже или замрзнуто воће по избору. Можете да насецкате и мало бадема или

лешника.