Рукола са туњевином

Потребно је: мањи празилук, мало наренданог ђумбира, конзерва туне, 2 шаке руколе, шака сецканих зелених маслина, мало сецканог першуна, бибер, со

Пропржите празилук и ђумбир на мало маслиновог уља. За то време у чинији помешајте руколу, туну у сопственом сосу, лимун, сецкане зелене маслине, першун и бибер. Додајте динстани празилук са ђумбиром и мало маслиновог уља. Све помешајте и служите.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Тестенине у ватромету боја

Потребно је: 400 г тестенина по жељи, 200 г фета сира, 1/2 главице зелене салате, 4 парадајза, 1/2 краставца исеченог по дужини, 12 маслина без коштица, цветићи броколија, 2 кашике насецканог свежег биља (оригано, першун, нана, босиљак). За прелив: маслиново уље, 2 кашичице лимуновог сока, чен белог лука, шећер, со, бибер

Скувајте тестенину, а у електричном сецку умутите уље, лимунов сок, бели лук, шећер, со и бибер. Насецкајте поврће, додајте прелив, па све измешајте са тестенином. Преко салате поспите маслине и насецкано биље.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Цезар на једноставан начин

Потребно је: 4 кашике мајонеза, мало лимуновог сока, кашика сенфа, 3 сардине, мало маслиновог уља, 2 чена белог лука, со, бибер, 2-3 кашике густог јогурта, крутони или двопек

Ољуштите бели лук и истрљајте њиме целу чинију док не почне да се распада. Преостале крупније делове после трљања избаците. Сипајте преко мало уља, а потом ставите и виљушком изгњечите што ситније сардине, додајте мајонез, сенф и сок лимуна, врло мало соли и бибера, па све добро умутите. Густу масу коју сте добили мало разблажите маслиновим уљем и по жељи додајте крутоне и прелив од јогурта. Водите рачуна да не буде превише ретко јер дресинг у овако спремљеној салати треба да буде густ.