ЧАРОБНИ ТИРАМИСУ

Потребно је: 4 мања паковања пишкотa, 4 јајета, 200 г шећера, ванилин шећер, 200 мл слатке павлаке, 400 г киселе павлаке, кашика кафе, 250 мл воде. какао прах

Сједините јаја и шећер, па их кувајте на пари и охладите. Додајте умућену слатку павлаку и наставите да мутите, а потом и киселу павлаку, па промешајте варјачом. Кафу скувајте, охладите и процедите, у њу умачите доњи део пишкота и ређајте у калуп по жељи. Прелијте филом, па опет сложите пишкоте и тако редом - по три реда пишкота и фила. На крају поспите какао прахом.

* * * * * * * * * * * * * * * * * *

ЧОКО ПРОФИТЕРОЛЕ

Потребно је: 125 г маргарина, 5 дл воде, 250 г брашна, 4 јајета, кашика шећера, кашичица соли. За крем: 200 г шећера, јаје, 3 кашике густина, 4 дл млека, 1 дл павлаке за кување, рендана кора од једног мањег лимуна, прстохват мускатног ораха. За прелив: 200 г чоколаде за кување, 1 дл млека

Умесите тесто од маргарина, брашна, воде, соли и шећера, па га оставите да се хлади. Када буде млако, додајте једно по једно јаје, мешајте док се не добије глатко тесто. Правите лоптице величине ораха и ставите их у плех. Пеците на 200 степени, око пола сата. Оставите их да се охладе. Помешајте све састојке за фил у шерпи, добро промешајте и кувајте на умереној ватри док се смеса не згусне. Шприцом пуните одоздо профитероле кремом и сваку умочите у прелив који сте направили тако што сте чоколаду отопили са млеком.

* * * * * * * * * * * * * * * * * *

ПРИНЦЕС КРОФНЕ

Потребно је за тесто: 4 шољице воде, 2 шољице уља, 10 кашика брашна, 2 кашике густина, кашичица прашка за пециво, 4 јајeта. За фил: 1 л млека, 10 кашика шећера, 3 кесице пудинга од ваниле, 2 кесице ванилин шећера, 250 г шлага у праху

У посуду ставите воду и уље, када проври додајте густин, брашно и прашак за пециво. Све добро измешајте и оставите да се хлади, па додајте јаја и измутите миксером. Масу ставите у шприц и истискујте је на мале купице у плех, па их пеците на 200 степени док не позлате. У прокувано млеко и шећер додајте пудинг и кувајте, па када се охлади помешајте са умућеним шлагом. Крофне пресеците на пола и на једну половину стављајте фил, а преко фила другу половина теста. По жељи прелијте топљеном чоколадом.

* * * * * * * * * * * * * * * * * *

ЛЕДЕНЕ КОЦКЕ

Потребно је за кору: 6 јаја, 6 кашика шећера, 6 кашика брашна, 3 кашике какао праха. За прелив: 300 гр шећера, 200 мл воде, ванилин шећер. За фил: 1 л млека, 3 кашике густина, 3 кашике брашна, 10 кашика шећера, 250 г маргарина, 2 ванилин шећера. 100 г чоколаде за кување. За глазуру: 100 г чоколаде, 2 кашике уља, коцкица маргарина

Беланца умутите са шећером, па додајте жуманца, брашно и какао, и преспите у плех. Пеците кору 15 минута на 180 степени. Сипајте 300 грама шећера у шерпу, додајте 200 мл воде и ванилин шећер, па скувајте прелив на умереној ватри. Од литре млека одвојите 200 милилитара, па додајте измешано брашно и густин, масу улијте у остатак проврелог млека у које сте претходно додали шећер и ванилин шећер. Скуван фил оставите да се охлади. Маргарин умутите и помешајте са охлађеним филом, а затим смесу поделите на пола и у једну половину додајте чоколаду. Добро изједначите и филујте прво бели фил, па чоколадни и онда глазуру од чоколаде коју сте истопили са уљем и маргарином.