ЛЕДЕНИ СЛАДОЛЕД

Потребно је:

* 240 мл воде

* 2 кашике шећера

* 500 г диње

* 4 кашичице сока од лимете или лимуна


Воду и шећер ставите у посуду и кувајте на средњој температури дoк се шећер не растопи. Оставите да се охлади. За то време исецкајте дињу на комадиће, ставите у блендер заједно са соком од лимуна или лимете и све добро измиксајте. Потом садржај сипајте у шећерни сируп и све добро промешајте. Смесу сипајте у чинију или у калупе облика сладоледа са штапићем и ставите у фриз. На пола замрзавања утисните штапиће и вратите сладолед у замрзивач да одстоји најмање два сата. Исто важи и за сладолед у чинији.


УШУШКАНА У КОКОС КРЕМУ

Потребно је:

* мања диња

* 6 листова желатина за кокос крем

* 600 мл млека

* 150 г кокоса

* 70 г шећера

* 20 г густина

* 1/2 кашичице кардамом праха

* 2 кашике меда

* пистаћи и свежа нана за декорацију


Прво направите кокос крем. У воду потопите листове желатина, а у млеко додајте кокос и кувајте. Додајте шећер и густин па мешајте док се не згусне. Оцедите листове желатина и убаците их у топлу кокос смесу. Све измешајте и оставите да се охлади. Мањом кашиком за сладолед вадите куглице из диње очишћене од семенки, па их оставите у фрижидеру. У одговарајућој посуди помешајте охлађени кокос крем, кардамом, мед и мало обичне воде, мада је најбоље ђумбир воде или ружине. Оставите да се добро расхлади у фрижидеру. Приликом служења, у стаклене посуде ставите прво мало кокос креме, па неколико куглица диње, потом поново мало креме. Све украсите пистаћима и наном јер ће бити укусније.


ВИТАМИНСКИ НАПИТАК

Потребно је:

* 200 г очишћене диње

* већа банана

* комад ђумбира

* сок од 2 поморанџе

* мед по жељи


Дињу и банану исецкајте на мање комаде, а ђумбир очистите. У блендер ставите све састојке па измиксајте. По потреби додајте још сока од поморанџе ако је напитак густ. Пробајте, и по жељи засладите медом.


АРОМАТИЧНИ ПАРФЕ

Потребно је:

* 250 г очишћене диње

* 6 кашика шећера

* 1/2 лимуна

* 3 жуманца

* 250 г слатке павлаке


Испасирајте или штапним миксером уситните дињу, додајте шећер и сок од пола лимуна, па ставите да се укува. Мало прохладите, а потом додајте умућена жуманца. Све заједно још докувајте уз мућење на благој температури док се парфе не згусне. Оставите да се охлади, а за то време умутите слатку павлаку. Сипајте у њу охлађен парфе, благо промешајте па ставите у фолијом обложену посуду налик плеху за торте. Убаците у замрзивач да се стегне најмање пет сати, мада је најбоље да се служи сутрадан. Исечене парчиће можете да поспете какао прахом и служите са куглом сладоледа или на други начин по сопственој жељи.


ВОЋНИ ПУДИНГ

Потребно је:

* 2 кесице пудинга од диње без кувања

* 800 мл хладног млека

* кесица желатина

* 250 г диње

* шећер у праху за посипање

* нана за декорацију (може и без ње)


Умутите пудинг према упутству на паковању уз помоћ миксера, а у хладној води растворите желатин. Када желатин набубри угрејте га на пари водећи рачуна да не проври. Дињу исеците на мале комаде, а део оставите за декорацију. Додајте дињу и желатин у умућени мекан пудинг. Распоредите смесу у одговарајуће калупе и оставите три до четири сата у фрижидер да се стегне. Када се стегне прво кратко потопите калупе у врелу воду, па пребаците у одговарајуће тањире за сервирање. Поспите шећером у праху, украсите ментом и комадићима диње и служите одвајајући комаде одговарајућом кашиком.


КЕКС ТОРТА ЗА СВА ЧУЛА

Потребно је:

* 1 кг очишћене диње

* 2 пудинга од ваниле без кувања

* 500 мл слатке павлаке

* 400 г "пти-бер" кекса

За декорацију:

* 2 штангле беле чоколаде

* 200 г диње очишћене


Диње исецкајте на коцке и измиксајте штапним миксером у кашу. Ако није довољно слатко додајте 4 кашике шећера. Умућене пудинге без кувања помешајте са филом од диња па све миксујте још три минута. Посебно умутите слатку павлаку, половину додајте у фил од диња и све сједините. Поређајте у плех кекс, а преко ставите трећину фила од диња. Поновите ред кекса, па опет трећину фила. Преко ставите део преостале половине умућене слатке павлаке. На павлаку поређајте кекс, преко њега нанесите последњу трећину фила од диња и на крају остатак слатке павлаке. По торти изрендајте белу чоколаду, украсите комадићима диње и оставите најмање четири сата у фрижидер да се сви састојци лепо сједине а кекс омекша.