ТОРТА НАОПАЧКЕ


Потребно је:

* 50 г путера

* 50 г смеђег шећера

* 1 (већа) конзерва ананаса у конзерви

За бисквит:

* 100 г маслаца

* 100 г шећера

* 100 г брашна

* 2 кашичице прашка за пециво

* кашичица екстракта ваниле

* 2 јајета


Миксером пенасто измутите 50 г маслаца и 50 г шећера, па смесу размажите по дну и ивицама посуде за печење. На то поређајте колутове ананаса. Док се рерна греје на 180 степени, у посуду ставите све састојке за бисквит, додајте 5 кашика сирупа из конзерве у којој је био ананас и мутите миксером око пет минута. Овом смесом прелијте колутове ананаса. Торту пеците 35 минута, па извадите из рерне, оставите да одстоји на собној температури десетак минута, па је извадите на тањир.


КОЛАЧ СА КЕКСОМ


Потребно је:

* 4 јајета

* 140 г шећера

* 140 г маслаца

* 100 г млевених ораха

* 20 кекса "пти бер"

* компот од ананаса

* 1 кесица шлага


Жуманце, шећер и маслац умутите пенасто, додајте орахе и снег од беланаца, па лагано промешајте. Смесу излијте у плех обложен пек-папиром и пеците 25 минута у рерни загрејаној на 180 степени. Печени бисквит извадите да се охлади. На њега поређајте кекс умочен у сируп из компота ананаса. Потом ананас исеците на коцкице и распоредите по кексу, тако да попуните све празнине. Умутите шлаг миксером и премажите преко колача. Служите га када се добро охлади у фрижидеру.


ДРУГАЧИЈА ЛЕЊА ПИТА


Потребно је:

* 125 г масти

* 125 г путера

* 150 г шећера

* 2 јајета

* 500 г брашна

* прашак за пециво

* ванилин шећер

* велика конзерва ананаса (830-850 г)

* 40 г густина


Мутите миксером маст, омешкали путер, шећер и ванилин шећер, па додајте једно по једно јаје. Брашну додајте прашак за пециво, половину сипајте преко масноће и мало мутите миксером, а од друге половине брашна варјачом умутите тесто. Биће масно и глатко. Поделите га на два дела, сваки ставите у пластичну фолију и држите у фрижидеру најмање сат времена. Рерну укључите на 200 степени, па ананас оцедите од сока из конзерве. Комадиће исеците што ситније. Скувајте 400 мл сока од ананаса са густином. У масу која изгледа као пудинг додајте ананас и оставите да се прохлади. Исеците два пек-папира у димензијама плеха. Једну половину теста истањите рукама преко папира, полако да се не мрви, прекријте је фолијом у којој је било и оклагијом изравнајте. Тако, са папиром, пренесите кору у плех коју треба пећи 10 минута. За то време правите другу кору, на исти начин. Извадити напола печену кору, прелити филом од ананаса, па покрити другим слојем теста. Скинути папир и пећи питу око 30-40 минута на 180-200 степени, односно док горња кора не добије златну боју. Извадити и оставити да се потпуно охлади, сећи на коцке или кришке, а пре служења посути шећером у праху.


ЧИЗКЕЈК


Потребно је за кору:

* 350 г млевеног кекса

* 230 г маслаца

За фил:

* 600 г крем-сира

*700 г сецканог ананаса (2 конзерве)

* кесица шлага

* млеко за мућење шлага

* 1,5 шоља шећера у праху (шоља од 235 мл)

* 2 кашичице екстракта ваниле

За премаз:

* 2 кесице шлага и млеко за мућење


Измешајте истопљени маслац и млевени кекс, па распоредите у ватросталну посуду (33 Х 22). Ставите у фрижидер да се стегне док припремате фил од сира (који је стајао 15 минута на собној температури да омекша), шећера и екстракта ваниле. Све добро измиксати, додати шлаг и опет све мутити миксером да се сједини. На крају додати ситно сецкани ананас и промешати. Кору најпре премазати филом, а потом шлагом. Чизкејк држати у фрижидеру најмање три сата (најбоље током целе ноћи).


БАНАНА ХЛЕБ


Потребно је:

* 115 г путера

* шоља (од 250 мл) шећера

* 2 јајета

* 2 зреле банане средње величине

* 60 мл млека

* кашика ситно нарендане коре од поморанџе

* кашичица екстракта ваниле

* 2 шоље брашна

* кашичица соде бикарбоне

* прстохват соли

* шоља кокоса

* шоља крупније сецканих ораха

* пола шоље ситно сецканог ананаса из конзерве

* 100 г чоколаде за кување

* 50 г ораха за посипање


Путер који је омекшао на собној температури миксером мутите са шећером, па додајте једно по једно јаје, екстракт ваниле, нарендану кору поморанџе и испасиране банане. Потом додајте и брашно, соду бикарбону и мало соли, а на крају кокос, сецкане орахе и ананас из конзерве. Истопите чоколаду и оставите да се мало охлади. Додајте је у смесу и нежно промешајте. Смесу ставите на плех и поспите орасима, које треба благо да притиснете прстима да се залепе за тесто. Ставити у загрејану рерну да се око 70 минута пече на 180 степени.