Француска кухиња је многима узор у спремању јела, а овом приликом препоручујемо да направите мућкалицу за коју су вам потребне тиквице, плави патлиџан, парадајз, паприка и зачинско биље



За 4 особе потребно је: 250 г тиквица, плави патлиџан, 400 г парадајза, 2 главице црног лука, црвена и жута паприка, 2 чена белог лука, по 3 гранчице тимијана и оригана, по 2 гранчице босиљка и рузмарина, 3-4 кашике уља, 2 кашике парадајз пиреа, 100-150 мл повртног бујона, со и бибер.

1. Тиквице, патлиџан, парадајз и паприке оперите и исеците на мање комаде. Црни и бели лук очистите и ситно исецкајте. Зачинско биље оперите, просушите и уситните.

2. У тигању загрејте уље, ставите уситњен црни лук, коцкице паприке и пропржите око пет минута, уз стално мешање. Затим додајте тиквице, патлиџан, парадајз и бели лик.

3. Умешајте парадајз пире и зачинско биље, посолите и побиберите, промешајте и кратко продинстајте. Сипајте бујон и динстајте на средњој температури око 15 минута.