СРБИЈА је једна од најпријатељскијих дестинација за соло путнице, жене саме могу ноћу да шетају по мрачним улицама, јер опасност вреба само од дима цигарета и таксиста који не укључују таксиметар!

Не постоји сајт посвећен женама које путују саме по свету, а да на њему одговор на питање "Да ли је безбедно путовати у Србију?" није позитиван. На "Трип Едвајзеру" искуства соло путница у Србији су позитивна.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Затишје пред буру: Спремите се, кинески туристи ће тек почети да долазе

И на сајту "Лонли планет" препорука женама које планирају да саме виде Београд гласи: "Поред пролазног интересовања мушкараца за жене које су саме, путовање по Србији је изузетно једноставно и лако."

Американка Карен на свом блогу (www.wanderlustingk.com) пише да је чула да је провод у Београду фантастичан, али су се њени најближи плашили када је сама кренула у Србију. Чим је стигла схватила је да провод почиње у поноћ, да је храна невероватно укусна, да је аутобуски превоз одлично организован, па не само што се возила по Београду, већ је видела и неколико околних градова. Карен пише да и стари и млади говоре енглески, а да је једини проблем - дозвољено пушење у свим локалима.

"Да ли је Србија безбедна? Јесте! Једини проблем сам имала када сам изашла са другарицом Српкињом, па су нас частили пићем непознати мушкарци, али култура је другачија, сви те зову да изађеш са њима, сви су љубазни и гостопирмљиви" - пише Карен.

Да је Србија једна од најпријатељскијих дестинација за соло жене сматра и Лејла (66) која 50 година путује сама и своја искуства дели на популарном блогу (www.women-on-the-road.com).

"Нема разлога за било какав страх, осим опасности од пасивног пушења", пише Лејла.

Овој путници се допало што атракције у Београду могу да се обиђу пешице, а до најлепших делова Србије се лако стиже међуградским аутобусима.

"Јела сам јефтино и баш добро, јер је храна тањир да полижеш", пише Лејла на свом блогу и истиче да није видела само југ Србије, што је добар разлог да се врати. Овој блогерки се највише допада мешавина ћирилице и латинице и пише да је после недељу дана проведених у Београду имала утисак да је постала Београђанка.

"Има нешто у тој Србији, али то "нешто" је тешко објаснити. У једно сам сигурна - време ради за Србију", закључује Лејла.