ИАКО је изгледало да су се туристичке агенције опаметиле и да овога лета неће бити прошлогодишњих сценарија са преварама, путници који су у понедељак увече одлетели са београдском агенцијом "Барцино" у египатско летовалиште Хургаду, према сведочењу туриста, доживели су велику непријатност. Уместо у хотел који су уплатили, како наводе путници, упућени су у други, уз појашњење да се баш у тренутку када су били на аеродрому "догодио пожар у њиховом првобитном хотелу".

Како за "Новости" кажу путници у Хургади, регуларно су уплатили смештај са четири звездице "Лонг бич" (бивши "Хилтон"), а када су пристигли на аеродром, речено им је да ће ипак морати да одседну у другом хотелу. У први мах, како објашњавају, пристали су на ову опцију, јер су веровали у оно што им агент говори.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Летовање бира и политика

- Сачекао нас је водич друге агенције, који је главни агент на том путовању, јер су нам из наше рекли да пратимо њих - кажу нам путници. - Ушли смо у аутобус и он нам је саопштио да је у нашем хотелу нестало струје и да је избио пожар и да ће нас сместити у хотел "Свинкс". Питали смо га када је избио пожар, рекао нам је у подне, а да смо ми већ тад допутовали, па нису могли раније да нас обавесте.

Ипак, група путника није била лења, па је по смештају у хотел позвала такси како би отишла у хотел који су резервисали и проверили наводе агента.

- Исте вечери смо причали са портиром „Лонг бича“, који нам је рекао да пожара није било, али да дођемо сутрадан - објаснили су нам туристи.

- Потом смо менаџеру хотела дали пасоше и ваучере и он нам је саопштио да наше резервације не постоје и да су све собе пуне. Имали смо састанак са водичем и рекао је да покушавају да нам пронађу места у другом, бољем хотелу.

Иако је хотел у ком су смештени исте категорије, тврде путници, туристичка агенција "Барцино турс" га нема у понуди, у шта се може уверити претрагом понуде на њиховом сајту.

- Незадовољни смо хотелом, јер иако је исте категорије, није то што смо уплатили - жале се путници. - Када је реч о спољашњим садржајима, нема све што и хотел "Лонг бич" и што је најбитнија ставка, плажа је ужасна. Има један део где је плићак и блато, а на другом делу се у воду улази преко степеница које су у лошем стању. У води не може да се гази без патика од камења.

CHRISTIAN TUR: СОБЕ СУ БИЛЕ ПОТВРЂЕНЕ

ИЗ туристичке агенције Christian Tur, која је заправо главни агент путовања поводом новонастале ситуације истичу да су од локалних партнера непосредно пред пут обавештени да су у хотелу "Лонг Бич" у Хургади настали технички проблеми који су довели до немогућности адекватног смештаја у великом броју већ потврђених соба.

- Са хотелом SPHINX имамо веома добра искуства, који се од почетка нашег пословања налази у нашој понуди - кажу из агенције. - Првобитно је предложен смештај у другом хотелу, на шта наш локални паратнер није пристао имајући у виду лоша искуства са предметним хотелом током текуће туристичке сезоне.

Како кажу у Christian Tur-у, они припремају документацију из које се види да су собе за све путнике који је требало да буду смештени у хотелу "Лонг Бич" биле потврђене од стране хотела.

- Нама као организатору путовања искрено је жао због настале ситуације, али реч је о случају на који ми никако не можемо утицати. На нама је да путницима обезбедимо услуге адекватне уговореним, што ћемо сигурно и учинити - кажу из агенције.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Мале тајне великог Париза

О ПРОМЕНИ АГЕНТА САЗНАЛИ ПО ДОЛАСКУ

КАКО објашњавају путници из Хургаде, тек два сата пре полетања сазнали су да ће им главни агент бити агенција "Кристијан тур".

- Нико нас није о томе раније обавестио. Тај ваучер где стоји да је смештај резервисао и платио "Кристијан тур", додељен нам је на аеродрому. Схватили смо то тек при доласку у Хургаду. Нисмо нигде видели таблу са именом наше агенције, него нас је човек који је држао таблу са натписом "Кристијан тур" питао у који хотел идемо и када смо му рекли, саопштио нам је да идемо са њим - објаснили су нам туристи.