Данас вам откривамо мали, сакривени драгуљ Бодрумске ривијере. У традициналном амбијенту Турске налази се Јаличифтлик, познат као једно од најбоље очуваних летовалишта ове регије. Место које је заобишао масовни туризам, у оклопу зелене борове шуме, из чијих се кошница сакупља најфинији боров мед.

Дуга, пешчана плажа, без имало гужве, неколико ресторана уз обалу, мирна атмосфера, којом је задржан рустичан шарм малог места, у складу са његовим именом, које носи значење "фарма на обали мора". Окружен шумовитим планинама, Јаличифтлик има очаравајуће пределе, створене за дуге шетње, у хладу високих крошњи. Његове главне атракције су дворац и музеј, смештени крај марине, полазне тачке традиционалних Гулет једрилица. Њима се може обићи залив Гокова и успут истражити сакривене увале. Ако вас више привлачи шетња копном, од марине ће вас камене улице водити до старог дела града.

После опуштеног дана на плажи, можете се одлучити на вечеру под свећама, а уколико желите да убрзате темпо, упутите се ка центру Бодрума, који врви од места за добар провод и дефинитивно важи за главну тачку ноћног живота у Турској.

Јаличифтлик има мали, али добро пробран избор хотела, у којима се води рачуна о квалитетној услузи, по којој је Турска и позната. У складу са тим, туристичка агенција "1 A Travel" је у своју понуду уврстила Latanya Park Resort 5*, званично хотел са 4 звездице, али по свим својим квалитетима сматрамо да заслужује 5 звездица.

Налази се на 16 километара од центра Бодрума и 40 километара од аеродрома. Са излазом на 120 метара дугу, пешчано-шљунковиту плажу и лепо уређен понтон, пружа поглед на најлепше зелене боје природе и плаветнило мора. Воћњаци са низом дрвећа смокве стварају савршено окружење за опуштање на плажи или базену.

Чувени турски минибусеви, такозвани „долмуши“, чине одлазак из хотела до центра града једноставним, те ћете, када год пожелите, из лежерне оазе хотела моћи да ускочите у ужурбану атмосферу града.

Хотел се може похвалити ултра алл инцлусиве услугом, уз коју се подразумева топло гостопримство и пријатељска добродошлица особља. Свака соба хотела одише модерним дизајном, са луксузном опремом.

Пре доласка у хотел препоручујемо да добро припремите апетит, јер његова услуга подразумева безброј могућности, како у главном ресторану, тако у два а ла царте ресторана, од којих је један специјализован за турску кухињу, а други за рибље специјалитете. Гостима су на располагању и 4 бара, за освежење у сваком моменту.

Кажу да не чезнемо за одређеним местима, већ за осећањима која она буде у нама. Нека ово лето буде лето најлепших осећања, осмеха и уживања. Посетите званичан сајт агенције "1 A Travel" и истражите најлепше дестинације за ову сезону.

(ПР)