TОТАЛНО “све укључено” и ван хотела, потпуно нова туристичка дестинација на Црвеном мору, ексклузивна грчка острва и срце Русије које је први пут отворено за стране туристе.

Прочитајте још - На Сајму туризма у Београду и пратећим манифестацијама 64. 619 посетилаца

Ово су само неке од новина које су најављене и понуђене српским туристима на управо завршеном Сајму туризма у Београду. Највеће изненађење долази из Анталије где се нуди “тотално све укључено” у којем туристи, од тренутка када уђу на територију летовалишта Сиде, не плаћају више нигде ништа док су на одмору!

Прочитајте још - Турска иде као алва

- Турски хотелијери ускоро уводе потпуну услугу “све укључено” - каже Хаки Алан из агенције “Фибула”. - С обзиром на то да шест фамилија држи хотеле у два насеља Кумкуј и Сиде, пробаћемо да туристима са наруквицама све дамо бесплатно - од градског превоза до ресторана у граду, па уколико се покаже као успешно, проширићемо овај рецепет на свих 11 насеља и 400 хотела са пет звездица. Ово је оствариво, јер су хотелијери власници и ресторана, барова и шопинг центара у Манавгату. Власници хотела, наиме, желе да се гости потпуно опусте и да се у хотелу не осећају као у златном кавезу. До сада су туристи избегавали да излазе из хотела да не би пропустили услугу коју су платили, а ми желимо да се опусте.

ЧЕТИРИ НОВА ГРЧКА ОСТРВА МИКОНОС ће овог лета бити доступан и просечним српским туристима (уведени групни поласци), али пошто се на овом острву најбоље осећају млади, Грци породицама посебно препоручују Сирос и Андрос на Кикладама, као и Самос. Ова острва су, до сада, била скривена од масовног туризма и отварају их за госте контролисано, па ће до њих моћи да стигне само око 120 српских туриста.

Ахмет Абдулах, гувернер Црвеног мора, изненадио је српске туристе отварајући им врата новог, управо изграђеног летовалишта са суперлуксузним хотелима. Летовалиште Марса Алам налази се на југу Црвеног мора, 220 километара од Хургаде, па сезона никада не престаје. Поред најмодернијих хотела, по промотивним ценама овде ће туристи уживати у чистој води на чувеној плажи Абу Дабаб, али и у фантастичним излетима до Асуана, Едфуа, Луксора...

И то није све - наше туристе ће обрадовати вест да се поново уводе чартери за Тунис и нуде нови хотели из групе “Меџик” које користе путници немачког “Туија”.

- На ове хотеле нема жалби - каже Здравко Мајник из “Кристијан тура”. - Али од марта наши туристи могу редовно, групно, за 569 евра, иду на Тенерифе. Из Мадрида, од 1. јуна када “Ер Србија” уведе редовне летове, понудићемо аранжмане за Кубу и Мексико од 888 евра.

Највеће изненађење приредила је Русија која је у Србији први пут у иностранству промовисала ходочасничку руту и позвала нашу земљу да прикључи своје православне светиње. Овакво путовање може да се доживи само једном у животу, а укључује највеће руске православне светиње, као и споменике под заштитом Унеска. Туристи ће проћи једним делом и Златни круг, упознати чувене козаке, видети место где је створен космички програм и упознати Москву у правом сјају.