1. Крстарење око света

Четири месеца ће живети на броду туристи који одлуче да крену на епско крстарење око света по свим океанима кроз 30 земаља света, а имају и 60.000 евра да то плате.

Крстарење почиње 5. јануара 2021. године, али уплате увелико стижу и већина заинтересованих путника су - пензионери. Ови туристи крстариће на броду “Севен сиз маринер” који се ове године реновира и, уместо хиљаде соба, имаће само 350 апартмана. Путници ће уживати и у базенима, спа центру, јести у седам ресторана, пити пиће у неколико барова и лаунџова, а могу и да читају књиге у богато опремљеној библиотеци.

Током 117 дана путовања путници ће видети шест континената, али и стварно ексклузивна места попут Ускршњих острва, аустралијског коралног гребена, а проћи ће и кроз Панамски и Суецки канал. Разлог зашто се људи одлучују на овај пут око света је обилазак 56 Унескових заштићених места као што су Ангкор Ват у Камбоџи и Мачу Пикчу у Перуу, али и ружичасти град Петра и пустиња Вади Рум у Јордану, викторијанска железничка станица у Мумбају, Акра у Израелу... Путници ће моћи да у Хургади напусте брод и оду до Луксора и Каира, па се поново врате у свој апартман.

Цена од 60.000 евра је висока, али укључује и екскурзије у 61 луци, бесплатну авио-карту за бизнис класу, бесплатан интернет и пиће, али и прање гардеробе.


2. Калала острво у Карибима

Ово није најскупље путовање на свету, јер милион долара кошта седам дана одмора на Калала острву у Карибима у луксузној вили за десет особа. Дакле, аранжман подразумева “све укључено” (неограничена количина шампањца и кавијара, ватромет и потрага за благом са златним полугама вредним 150.000 долара), превоз приватним авионом, приватна пешчана плажа и холивудски сниматељ који ће, на крају, направити филм.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Мајорка - егзотични "латино" рај у Европи


3. Воз “Златни орао”

Најексклузивнија путовања обично немају цену, а незабораван доживљај нуди воз “Златни орао” који путује Транссибирском железницом. Ово романтично двонедељно путовање кошта од 30.000 евра, а путници имају сав могући гламур на руски начин: луксузну кабину са личним батлером и пијанистом!


4. Бела пустиња Антарктика

Бескрајно небо и безброј звезда које светлуцају - ноћ у Белој пустињи Антарктика кошта 190.000 евра! До луксузног шатора се стиже приватним авионом из Кејптауна. Туристи на Антарктику бораве кратко: осам сати могу да шетају, сликају се са пингвинима и уживају, следи ексклузивна вечера са шампањцем и удобан душек са топлим покривачем.

5. Махараџин павиљон у Џајпуру

Индија је синоним за раскош, а за 13.000 евра на ноћ за две особе Махараџин павиљон у Џајпуру нуди незамислив гламур! Одмор у мрамору, злату, кристалима и тераси са ђакузијем из којег се пружа панорамски поглед.