Малта. Да ли сте знали да је ово мало, али занимљиво острво у Средоземном мору, добило име по меду? Име Малта долази од грчке речи “мелите” која означава слатки нектар који на овом острву вредно сакупљају и производе пчеле ендемске врсте. Да ли сте за слатко летовање на Малти или истински медени месец можда?

Смештен у срцу прелепог шеталишта залива Балута, у непосредној близини многобројних кафића, ресторана и барова, хотел Le Meridien 5* идеалан је избор за љубитеље активног и друштвеног летовања. Одлична градска плажа налази се на пешачкој удаљености хотела, а место Ст. Јулианс, у коме се хотел налази, познато је по живописном дневном и ноћном проводу. Хотел нуди услугу ноћења са доручком или полупансиона, поседује затворени базен који се греје, као и отворени базен на крову, који чак има и одвојен део за децу.

Кипар. Легенда прича како је баш на овом медитеранском острву, тачније негде близу места Пафос, рођена грчка богиња љубави Афродита. Острво носи и надимак „игралиште богова“. Одмор на Кипру свакако јесте боговски, а ни љубав неће изостати јер сте се запутили на предивно место.

У месту Аја Напа у југоисточном делу Кипра, пзнатом по нетакнутој природи, налази се хотел Nestor 4*. Налази се на само 300 м од сјајне, пешчане плаже која је јавна. Гости се могу одлучити између алл инцлусиве услуге или полупансиона, уживати у сауни, парном купатилу или на неком од базена. У хотелу је свако вече организована анимација или тематске вечери.

Анталија је једно од најпосећенијих летовалишта јужне Турске, али и дом једне веома необичне појаве, која привлачи туристе подједнако као и дуге, пешчане плаже и топло море. У питању је мистериозна појава пламена Химере, који горе 24 часа дневно, и упркос неким покушајима да се угасе, горе и дан данас.

Недалеко од центра Анталије, на само 6км удаљености, налази се одличан хотел Porto Bello 5* којем се посетиоци веома често враћају. Хотел има своју шљунковиту плажу дугу 150м на којој је бесплатна употреба сунцобрана, лежаљки и душека. Гости користе Алл Инцлусиве концепт, а на располагању им је осим главног ресторана „Палм“ и још два а ла царте ресторана, као и три бара и дискотека. За децу је ту мини клуб, дечији базен, тобогани, анимација у току дана и вечери. Ко воли, може уживати у турском купатилу или сауни.

Хургада. Прича се да су радници који су у време Старог Египта градили пирамиде били плаћени, нећете веровати, пивом. Не звучи као лоша идеја, зар не? Кад стигнете у Хургхаду, распитајте се за локална пива Стелу и Сакару.

Хилтон Хургхада Ресорт 5* је хотелски комплекс смештен у јужном делу нове туристичке зоне Мемша на око 5 км од аеродрома и Хургаде. Хотел се налази на уређеној, приватној, пешчаној плажи са марином, дужине око 220 м. Гости хотела могу без доплате да користе лежаљке и сунцобране.Услуга у хотелу је алл инцлусиве, а хотел се може итекако похвалити одличним садржајима у погеду забаве на базенима и анимације, како за одрасле, тако наравно и за оне млађе.

За остатак понуде туристичке агенције 1 А Травел можете се информисати на званичном сајту.

(ПР)