ЗАХВАЉУЈУЋИ Сребрном језеру, који многи називају српским морем, у Великом Градишту ове године очекују рекордну посету од чак милион туриста. Таква очекивања делују реалистична, јер је прошле године, у периоду од 1. маја до краја августа, ову познату туристичку дестинацију Источне Србије обишло 800.000 гостију, уз остварених 60.000 ноћења.

Према речима Дајане Стојановић, директорке Туристичке организације, посетиоце очекује 400 лежајева више него прошле године.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
Дрина је српско море

- Нашим гостима на располагању је укупно 1.900 лежајева, који се налазе у хотелу "Данубиус", одмаралишту "Сребрно језеро", домаћој радиности и ауто-кампу - истакла је Стојановићева. - Цене се крећу од 700 до 800 динара у собама са заједничким купатилом, па до 4.000 у апартманима.

И ове године за плаћање смештаја моћи ће да се користе бесплатни ваучери, у оквиру акције Владе Србије за подстицај развоја домаћег туризма. За такав начин плаћања из Великог Градишта пријавио се 21 угоститељ, код којих се нуди смештај у собама и апартманима.

На самом Сребрном језеру, који представља рукавац Дунава дуг 14 километара и широк 300 метара, гости на располагању имају песковиту плажу са сунцобранима, терене за мале спортове, кошарку, мини-голф и одбојку на песку. Ово језеро надалеко је познато и по свом богатом речном фонду, па је примамљиво и за страствене риболовце. За посетиоце који желе да обиђу околину, организују се крстарења туристичким бродом до Рамске тврђаве и Голубачког града.

На обали Сребрног језера налази се и туристички комплекс "Silver lake resort", са великим аква-парком. Цена дневне улазнице је 400, а полудневне 300 динара, док за децу ове улазнице коштају 300 и 200 динара.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
Субвенције за агенције које доводе стране туристе

ЦЕНЕ

У УГОСТИТЕЉСКИМ објектима на Сребрном језеру цене су сличне као и у околним градовима. Кафа је од 80 до 130 динара, сокови од 90, сладолед 50 динара кугла, а ручак за четворочлану породицу, уз супу, месо, прилог и салату, креће се од 1.800 до 2.500 динара.