ОДМОР на Закинтосу за 99 евра и пакет-аранжман за Крит са авионским превозом за 120 евра у шпицу сезоне - само су неке од ласт минит понуда које се ових дана могу наћи у туристичким агенцијама.

Супер попуст, специјална понуда, предлог дана, ултра ласт минит или промотивна недеља - туристичке агенције су овог јула биле креативне у понудили ласт минита којих је више него икада. Српски туристи су аранжмане за Грчку почели да уплаћују још прошлог новембра и до марта је продата половина путовања за Егеј. “Захваљујући” киши и хладним данима сезона је почела касније него ранијих година и то се аутоматски одразило на продају преосталих аранжмана.

- Многи су због школских обавеза деце били принуђени да сачекају средину јула и они ће за стрес око уписа у гимназију или факултет бити награђени овим попустима - каже Јелена Милановић из “Вива травела”. - Међутим, оваквих попуста биће до средине јула и не треба их очекивати у августу. Како се приближава август, српски туристи који нису на време резервисали одмор, разграбе све што је преостало.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
СА ГРАДИНЕ САВЕТ ДОМАЋИМ ТУРИСТИМА: Крећите средином недеље

У агенцијама подсећају да је ласт минит друго име за “уграби прилику” и да код ових, повољних понуда не може да се бира ни смештај, а ни време поласка. Тако, рецимо, у “Виви” они који су спремни да на одмор крену 13. јула могу да бирају Олимпску регију (са аутобуским превозом) за 169 евра. Аутобус и смештај на Закинтосу је 99 евра! Ко следеће недеље хоће да крене на Лефкаду уштедеће 100 евра по особи, а на Крит или Крф 120 евра! Пакет-аранжман, са авионским превозом, за Скијатос кошта 199, а за Родос 239 евра.

- Временске прилике су учиниле да је мањи ниво тражње и зато смо понудили велике попусте, па 300 евра могу да се бирају грчка острва - каже Зоран Арсеновић из “Контикија”. - Уплате за август су одличне и свако ко се двоуми не треба да се нада ласт миниту после 20. јула. Такође, специјалних понуда за Турску и Египат нема, јер је тамо сунце гарантовано.