ИНТЕРЕСОВАЊЕ грађана за ваучерима, које даје Влада Србије, као подстицај развоју домаћег туризма, не јењава. У првој тури била су одвојена средства за 80.000 ваучера, у вредности од 5.000 динара. У међувремену, држава је одвојила новац за још 20.000 ваучера.

До сада је, како су нам рекли у Министарству трговине, поднето око 95.000 захтева за ваучере. Очекује се да ће до прве половине јула бити подељено и преосталих пет хиљада.

- У зависности од расположивих средстава видећемо да ли ће бити издвојено за још ваучера - испричала је Рената Пинџо, помоћник министра туризма. - Још нису сви ни реализовани, скоро 90 одсто ваучера тек треба да се искористи, и то ће бити у јулу, августу и септембру, када је и ударна сезона. Прошле године било је издвојено новца за 100.000 ваучера, а утрошила се 91.000.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - У овој години чак 80.000 ваучера


Не расте само број заинтересованих за ваучере, већ је све више и угоститеља који у својим објектима примају госте са дотацијама државе. Ове године је скоро 1.200 објеката, широм Србије, где се могу ваучери искористи. Највеће интересовање за ваучерима, као и претходних година, имају пензионери, запослени и незапослени који се налазе на бироу. Ваучери се највише користе за одмор у Врњачкој Бањи, Луковској Бањи, Сокобањи, на Златибору, Копаонику...