Mellieha Bay је највећа и најпопуларнија плажа на Малти, која је уједно и једна од најпосећенијих. Налази се на северном делу главног, највећег острва Малте, у близини истоименог градића Mellieh-е. Плажа је још позната и под називом Ghadira ( a-deerah) залив, простире се обалом у дужини од око 800 м и награђена је плавом заставом, која се сматра одликом квалитета, базираном на чистоћи воде, уређењу окружења, безбедности и понуђеним услугама, између осталог.


Mellieha је идеална за купање и пливање са породицом јер се у дубину долази лаганим, постепеним ходом кроз плићак, који не траје читаву вечност, али вас неће изненадити ни нагли „упад“ у дубину. На самој плажи, и у мору, на располагању су бројни садржаји за забаву и услужни објекти који ће обогатити и улепшати боравак на сунцу. Можете се опробати у вожњи кајака, скијању на води, сурфовању на ветру, вожњи на популарној „банани“… Одличне активности које су забава за целу породицу.

Дакле, шта су све предности ове плаже, овог прелепог места на Малти, када је у питању породични одмор са децом? Једноставан улазак у воду, са пристојном удаљеношћу до дубоке воде, олакшаће најмлађима игру, купање и пливање, а њиховим родитељима смањити бригу. Можда неки малишан у овим сјајним условима прву пут и заплива. На обали се налази неколико ресторана и барова, као и два хотела, али је и повезаност места јавним превозом одлична. Од јуна до септембра, на плажи су чувари, прва помоћ и други, заслужни за организацију и добро управљање, чиме је управо, ова плажа и завредила плаву заставицу. Оно што је можда и најважније породицама са децом, нема страха од доколице. На плажи се осим бистрим морем за купање, можете забавити на безброј других начина, које смо већ навели. На плажи је могуће изнајмити сунцобране и лежаљке, али није неопходно, јер постоје и зоне на којима се можете слободно разбашкарити само са својим пешкирима, колико вам простор дозволи.

Најбоља вест је заправо да је у хотелу Mellieha Bay гратис боравак за двоје деце! Хотел има 4 звездице, удаљен је од места Меллиеха само 3 км, а од Валете, главног града Малте око двадесетак километара (колико је удаљен и од самог аеродрома). Хотел поседује своју плажу до које се долази степеницама, а на незнатној је удаљености од горе спомињане и хваљене плаже Ghadira. Такође, може се похвалити и одличном локацијом у односу на аутобуску станицу јавног превоза, што гостима омогућава лак обилазак остатка острва, као и близином терминала за трајект којим се одлази на обилазак друга два, по величини и значају највећа острва – Гозо и Комино.

Не само да деца у хотелу имају могућност да бораве бесплатно, већ су у оба базена, одвојени делови за децу, постоји дечији клуб у оквиру хотела, затим школа роњења, куглање и дневна и вечерња анимација, како за децу, тако и за одрасле.

Више информација о поласцима, ценама и самом хотелу, сазнајте на званичном сајту туристичке агенције 1 А Травел.

(ПР)