УЗ надалеко познати шведски сто са три врсте меса, рибом и десетак врста јела и исто толико салата, полуолимпијски базен са свим пратећим садржајима, хотел "Оморика" ове јесени отвара врата туристима и бројним попустима и "ласт минут" понудама.

Тако је пружена могућност да сунчана Тара, јер ово је планина која има много више сунчаних дана у односу на друге пределе Србије, овог новембра броји знатно више посетилаца. Уз снижену цену полупансиона од 2.610 динара по особи у породичној соби хотел "Оморика" својим гостима нуди и могућност одложеног плаћања чековима на шест месеци, као и пензионерима и припадницима Министарства одбране и Војске Србије плаћање путем административне забране на шест или 12 месеци.

Хотел "Оморика" са 350 лежајева, спуштених планинских кровова, у мермеру, стаклу и дрвету, подсећа на орла који се спрема да узлети. Прави је мали град и простире се на 25.000 квадрата. Опремљен је бројним садржајима којима могу да се забаве гости и када није леп дан или када нису расположени за шетњу. Поред полуолимпијског базена, на располагању су и сауна, теретана, стони тенис или билијар, док се у биоскопској сали често приказују филмови за најмлађе или представе гостујућих позоришта. Ту су и сале опремљене добром аудио-визуелном техником, па је хотел често и стециште многих семинара и конгресних окупљања.

Због дивљих и бајковитих шума, планинског ваздуха и сунца, на Тару су још крајем 19. века долазили оболели од плућних болести. Под своје окриље примали су их монаси манастира Рача, који су због болесних и сиромашних изградили и прве смештајне објекте на овој планини. Тако се 1905. овде лечио Милован Глишић. У манастиру Рача, половином прошлог века боравио је чак шест година и патријарх Павле, због болести плућа.

Ваздух густе борове шуме погодује астматичарима, реконвалесцентима, за побољшање имунитета, а бројни стручњаци називају Тару фабриком црвених крвних зрнаца. Поред тога хотели Војне установе "Тара", "Оморика" и "Бели бор", налазе се у средишту свих најинтересантнијих туристичких локалитета.

Управо одатле најближи су излети до Андрићграда и Вишеграда, Мокре Горе и Дрвенграда, манастира Рача, прелепих видиковаца као што је Бањска стена или до кућице на стени на Дрини, млина поточаре и оближње дестилерије клековаче. Рекреатори хотела свакодневно организују и туре пешачења до галерије „Тарски“ или до неке сличне интересантне планинске локације.


СПЕЦИЈАЛИТЕТИ

ХОТЕЛИ "Оморика" и три километра удаљен "Бели бор" налазе се на Калуђерским барама, најлепшем делу планине Таре на надморској висини од 1.060 метара. Непосредно поред "Оморике" је Национална кућа "Јавор", а стотинак метара ниже Национални ресторан "Јеремичак", са јединственим избором српских јела у пријатном ентеријеру.