КУПАЊЕ у освежавајућој планинској води, уређене и чисте плаже, мирис борова, изузетно квалитетан смештај и цене примерене српском џепу... Све ово можете пронаћи на Борском језеру, које последњих година популарна летња дестинација.

У подножју планине Црни врх, на надморској висини од 438 метара, простире се језеро у којем температура воде достиже 25 степени Целзијусових, па је купање изузетно пријатно. Око језера су борова шума и чемпреси, а уређене плаже са постепеним улазом у воду разлог су што све већи број породица са децом летовање на мору "мења" за Борско језеро.

Када је смештај у питању, гостима је на располагању неколико вила и апартмана, али се понудом посебно издваја потпуно реновиран хотел "Језеро" са четири звездице, који послује у саставу РТБ "Бор" и поседује 111 модерно опремљених соба и апартмана, велнес и спа центар, затворен базен, спортске терене, слану собу, "америчку" куглану. На хотелској плажи су уређени и понтонски базени у самом језеру, већи дубине 180 и мањи дубине 60 центиметара.

Ту је и етно-ресторан "Језерце", који нуди домаће сиреве и печења, качамак, пите, Влашке палачинке, а све је добављено из околних села.

ЈЕФТИНИЈЕ ЛЕТОВАЊЕ

УНИКРЕДИТ банка је, у сарадњи са сајтом за проналажење смештаја, www.booking.com, припремила посебну иницијативу за све "путохоличаре". Сви они који посете booking.com путем сајта ове банке и изаберу и плате смештај на једној од својих омиљених дестинација помоћу "флексија" или било које друге "мастеркард" кредитне картице Уникредит банке добијају повраћај новца до четири одсто од укупног износа трансакције. Резултати годишње анализе "МастерИндекс Србија", која истражује финансијске навике корисника платних картица, коју је спровео "Мастеркард", показују да 43 одсто путника користи картице приликом плаћања смештаја.

(С. М.)