Позната бечка кафе-посластичарница "Аида", са традицијом дужом од једног века, отвориће у првој недељи јула свој први објекат у Сарајеву, на задовољство љубитеља чувене бечке сахер торте и осталих посластица.

"Аида", која је име добила по истоименој Вердијевој опери, један је од највећих и најексклузивнијих произвођача слаткиша и кафе у Европи, а њених 130 посластичара производе три тоне колача и посластица дневно, пише Клиx.ба.

"Аида" у својој 31 пословници у Бечу сервира 120 тона кафе годишње. Добитник је награде "Голден Цоффее Беан" за најбољи квалитет кафе, а своје филијале досад је отворила у Ријаду, Дубаију, Абу Дабију, Катару, Хонгконгу, Москви, Кувајту и Загребу.

Овај аустријски породични посао је сада у рукама четврте генерације, која врло пажљиво одржава традицију и шарм као првог дана када је отворена.

Први човек фирме, Доминик Проусек, за портал је изјавио да је Босна и Херцеговина већ дуго њихов циљ, у оквиру стратегије побољшања присуства на Балкану.

Додаје да је прва пословница на Балкану отворена у Загребу прошле године, а после Сарајева, предвиђена су отварања посластичарница и у другим градовима БиХ, и то укупно пет објеката у наредне две године.

Проусек је истакао да планове заснивају на чињеници да су овај пројекат подржале и многе комерцијалне банке, а предвиђено је и запошљавање више стотина људи.

Наглашава да ће производни програм у сарајевској пословници бити идентичан оном у Бечу, са нагласком на оригиналне и светски познате аустријске торте, као и првокласну бечку кафу, а цене ће бити прилагођене локалном тржишту.

Према његовим речима, то ће подразумевати пословање са минималним маржама, тако да неће бити скупљи од конкуренције, јер је њихов циљ дугорочно позиционирање бренда "Аида" на тржишту БиХ.